ISTORIE | Cristiano Ronaldo l-a depășit pe Pele și mai are nevoie de două goluri!

Cristiano Ronaldo nu vede fotbalul ca pe un joc de noroc

Cei mai buni marcatori din istoria fotbalului păreau, până de curând, că se află într-un joc de noroc. De fapt nici măcar despre asta nu era vorba. Pele a depășit 1.000 de goluri. Ba nu, Romario a depășit 1.000 de goluri! Messi l-a depășit pe Pele. Nu, nu, că Pele are, de fapt, vreo 600 goluri neomologate. Apoi, despre Bican, care prin unele locuri apare cu 805 goluri date, se spune că, de fapt, ar fi marcat în jur de 5.000! Și de astea. Numai că, atunci când vine vorba despre cifrele reci care contează, nic pomeneală de joc de noroc. De această dată, Cristiano Ronaldo (35 de ani) a reuşit o „dublă” în victoria lui Juventus cu Udinese (4-1) şi a ajuns astfel al doilea cel mai bun marcator din istoria fotbalului!

Fotbalul poate fi ca un joc de noroc fără muncă!

Starul portughez a ajuns la 758 de reuşite în carieră, depăşindu-l pe legendarul Pele (757). Cristiano Ronaldo îl mai are în faţă în acest moment doar de Josef Bican (759). De acum, este clar! Dacă pentru mulți fotbalul a fost sau este un joc de noroc, bazat mai ales pe talent, la CR7 nu e deloc așa. Muncă și iar muncă, pe lângă talentul și fizicul impresionante cu care a fost înzestrat! Rezultatul? În luna ianuarie, cel mai probabil, va deveni cel mai bun marcator oficial din istoria fotbalului! Mai are nevoie de numai două goluri pentru a trece și peste Josef Bican! Deși, trebuie spus, că alături de golurile marcate pentru naționalele de juniori și tineret ale Portugaliei, Cristiano Ronaldo are 776 de reușite! Oricum, va depăși 800, asta e sigur!

Cristiano Ronaldo poate deveni cel mai bun marcator din istorie în ianuarie 2021!

Trebuie spus că Ronaldo a marcat 758 de goluri în 1035 de partide oficiale, în timp ce Pele a avut nevoie de doar 815 meciuri pentru cele 757 de reușite. Însă asta e și de bine și de rău, în termeni sportivi. În continuare, vă prezentăm lista cu cei mai buni marcatori din istoria fotbalului. În fapt, cu oamenii care au dat măcar 700 de goluri omologate oficial!

  • Josef Bican (Cehia) – 759
  • Cristiano Ronaldo (Portugalia) – 758
  • Pele (Brazilia) – 757
  • Romario (Brazilia) – 749
  • Lionel Messi (Argentina)- 713
  • Ferenc Puskas (Ungaria) – 705

Sunt vremuri unice, am vrea să fim contraziși!

De asemenea, super starul lui Juventus a ajuns la 20 de ani consecutivi în care înscrie. Un alt semn că jocul de noroc nu a intrat nici măcar odată în mintea sa când a fost vorba de cum va trata fotbalul. Trăim timpuri pe care, cel mai probabil, nu le vom mai trăi. Bucurându-ne de Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Pentru că oricât de talentați ar fi unii dintre puștii care vin din spate, precum Mbappe, Haaland sau Fati, totul va depinde de a lor consistență. În sensul că talentul și calitățile fizice sunt esențiale pentru început. Dar ele nu-ți pot asigura o carieră măcar apropiată de a celor doi. La asta ne referim când invocăm acest metaforic joc de noroc în sport în general și în fotbal în special!

CITEȘTE ȘI  FOTO | Euforie la Malatya! Șumudică a debutat cu victorie!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.