Rapid

Alex Ioniță II, primele declarații după scandalul de dopaj în care e implicat

Alex Ioniță II a decis să se deschidă după evenimentele care s-au desfășurat într-un ritm alert în ziua de marți. Jucătorul care a luat trei campionate, o Cupă a României și trei Supercupe ale României a vorbit cu Evenimentul Zilei despre situația creată de presupusul caz de dopaj de la Astra. Alex Ioniță II a trăit în cursul zilei de marți ore demne de un film thriller. Și asta după dezvăluirile presei din cazul ANAD despre cei trei jucători – Takayuki Seto, Kehinde Fatai și Alexandru Ioniță –  acuzați de dopaj. Toți de la Astra.

Alex Ioniță II și… trădarea „frăției”

Gazeta Sporturilor a titrat pe prima pagină că Alex Ioniță este jucătorul care a trădat „frăția” concepută de conducerea Astrei pentru ca toată lumea să scape de cazul dopajului din Liga 1. Și asta pentru că Alex Ioniță I a preferat să spună adevărul din primul moment al anchetei. Informațiile au fost preluate de toată presa fără o anchetă jurnalistică. Dezvăluirile, parțial adevărate, au fost susținute, voalat, și de Dani Coman.

Cum a apărut presupusul caz de dopaj?

Pe adresa ANAD au fost trimise, în luna septembrie, niște poze care ar fi trebuit să dovedească faptul că trei jucători ai Astrei – numele au fost prezentate mai sus – au apelat la o tehnică considerată dopaj de regulamentul WADA. Numai că în poze apăreau cu perfuziile în venă doar doi jucători – Takayuki Seto și Kehinde Fatai. Nu și Alexandru Ioniță II. În imaginile de la clinică apăreau flaconul cu vitamine și minerale, substanțe care nu sunt interzise de regulamentul WADA.

Într-un punct din articolele Agenției Mondiale Anti-Doping se specifică foarte clar că, indiferent de substanță, e interzisă introducerea în venă a unei cantități mai mari de 100 ml în decurs de 12 ore. Aici se dezbate întregul subiect.

Există sau nu există probe?

Informațiile din momentul de față susțin că Takayuki Seto, Kehinde Fatai și Alexandru Ioniță au fost la Cronos Med. Aceștia, fără să știe că au interzis din postura de jucători profesioniști să li se administreze mai mult de 100 de ml de vitamine în formă intravenoasă, acceptă propunerea din partea clinicii. Cei trei jucători s-au prezentat la Cronos Med pentru a o ajuta în campania de marketing organizată de soția lui Kehinde Fatai, care este angajată a clinicii. În momentul de față, conform raportului făcut chiar de ANAD, nu sunt probe certe că jucătorilor li s-au administrat mai mult de 100 de ml de vitamine. În urma anchetei declanșate de ANAD, s-a descoperit că există probe consistente care să arunce jucătorii într-o suspendare nedorită pe termen lung.

Dar care este adevărul în cazul dopajului de la Astra?

Dezvăluirile făcute în exclusivitate de Evenimentul zilei aduc, însă, la suprafață, o altă față a cazului. Raportul ANAD, care a ajuns la dispoziția jurnaliștilor EvZ, scoate în evidență faptul că toți cei trei jucători au precizat că erau mai multe flacoane cu vitamine și magneziu pe masă. În rest, decizia de administrare a aparținut exclusiv medicilor de la clinina Cronos Med. Atât cantitatea, cât și modalitatea. În continuare, în urma unei discuții pe care medicii clinicii ar fi avut-o cu cei trei jucători, acestora li s-a spus, într-adevăr după decizia ANAD în care cei trei jucători au fost suspendați, că în total le-au fost administrate 100 de ml de ser fiziologic, dar din două flacoane. Restul de gramaj a fost aruncat, susțin medicii. Variantă care nu este agreată de Cristi Balaj, președintele ANDA.

Aici intervin declarațiile celor trei jucători, care au lăsat de înțeles că li s-au administrat, cel mai probabil, ambele flacoane de vitamina C și B, iar magneziu dintr-o seringă. Asta înseamnă că, în total, a fost depășită măsura admisă de WADA. Iar de aici a început tot scandalul asupra identificării vinovatului într-un proces în care și jucătorii au partea lor de vină, dar și clinica Cronos Med, cea care le-a administrat fotbaliștilor o cantitate mai mare de ser decât prevede regulamentul.

Cum i-a amenințat Andreea Berecleanu pe jucători

Ancheta desfășurată de ANAD a stârnit panică și revoltă în clinica deținută de Dr. Constantin Stan, cel care apare ca fondator al clinicii Cronos Med. Conform celor prezenți la clinică, într-una din întâlnirile dintre jucătorii și reprezentanții Cronos Med după decizia ANAD de a porni o anchetă, s-au prezentat atât Dr. Constantin Stan, cât și vedeta TV Andreea Berecleanu, soția acestuia. Cei doi le-au transmis jucătorilor să nu dea clinica în judecată pentru că nu vor avea câștig de cauză.

„Toți cei trei jucători le-au transmis conducerii, în urma unei discuții, că această clinică nu a avut acordul fotbaliștilor să publice fotografiile cu ei. Și că pot fi dați în judecată. În acel moment, Andreea Berecleanu a spus că pot face orice, că nu are nimeni ce să le facă”, au precizat sursele Evenimentul Zilei.

Alex Ioniță II a rupt tăcerea

Evenimentul Zilei a discutat cu Alex Ioniță. Triplul campion a decis să rupă tăcerea după condamnarea sa publică.

„Cel mai mult mă intrigă că am văzut că minciuna a devenit virtute. Am fost făcut turnător, de parcă trebuia să mint în legătură cu evenimentele din dosar. Totuși, vor fi mari surprize dacă dosarul va fi făcut public. Sunt un tânăr care a învățat să își asume greșelile. Am învățat că în viață sunt efecte ale deciziilor pe care le luăm. Nu am de gând să mint, cu orice risc. Fotbalul se termină la un moment, dar cel mai important e cum te construiești ca om. Stau pe tușă de ceva vreme, sunt luni în care chinul eu l-am suportat. Nu altcineva. Neplătit și măcinat de gânduri, fără bază de pregătire și fîrî antrenamente profesioniste într-un grup”, a declarat  Alex Ioniță II.

Despre presupusul conflict Dani Coman – Alex Ioniță II

Jucătorul care a fost considerat urmașul lui Hagi la națională a comentat și presupusul conflict cu Dani Coman, care l-ar fi făcut „turnător” după declarațiile de la ANAD. „Nu poate să existe un conflict între mine și Dani Coman. Este o diferență de vârstă și experiență pe care le respect. Dani Coman are tot respectul meu că este un om că mi-a fost alături în mai multe momente. Dar deciziile eu le iau. Dacă Dani Coman mă ceartă, iar eu nu am argumente, voi ține capul jos și îl voi asculta. E exclus vreun conflict între noi doi. Discuțiile noastre private, vor rămâne private. Cel puțin, din partea mea”, a declarat Alexandru Ioniță pentru Evenimentul Zilei.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.