Istorie

FOTO | Echipele Rapid de altădată! Imagini unice cu vișiniii!

Pentru că am văzut succesul maximum de care s-au bucurat ultimele fotografii pe care le-am postat cu Rapid, ne-am gândit că nu strică absolut deloc să le punem pe toate într-un singur articol. Atenție! Nu este vorba despre echipele celebre, care au câștigat cele mai importante trofee din istoria clubului. Ci despre formații pe care mai ales rapidiștii dedicați până în măduva oaselor le cunosc. De aceea, pentru că nu toată lumea cunoaște jucătorii din aceste imagini, ne-am decis să-i prezentăm. De dragul vremurilor trecute. Când Rapid însemna totul! Indiferent dacă se câștigau trofee sau nu.

Rapid, sublim indiferent de rezultate!

Ideea e că în acele momente stadionul era mereu plin. Iar, de exemplu, Nae Manea juca alături de Sandu Neagu. Doi monștri sacri din istoria Rapidului, în același prim unsprezece. Un iubitor de rapidism pur, de fotbal adevărat și de istorie nepătată nu are cum să fie altfel decât încântat când vede aceste imagini. Așadar, gata cu cuvintele! Bucurați-vă de ce vedeți fiindcă sunt, într-adevăr, niște fotografii mai rare. Decât cele de după 1998 sau decât cele cu echipa campioană din 1967. Până la urmă, însă, succesul lasă urme. Însă pentru noi, rapidștii, fiecare filă din istoria clubului reprezintă un mare succes!

Fotografia de copertă (1976), de la stânga la dreapta: Liviu Bartales, Marinel Rîșniță, Sandu Neagu, Nicolae Manea, Marin Stelian, Filip Șutru, Adrian Dumitru, Alexandru Grigoraș, Bratu Pîrvu, Ion Pop, Marian Ioniță. Echipa care a câștigat Cupa României în 1975, din postura de divizionară secundă!

Echipa care s-a bătut la titlu în sezonul 1995 – 1996!

Rapid 1996. Rândul de sus: Păun (maseur), Cristian Tănase, Constantinovici, Șumudică, Pancu, Târțău, maseur. Rândul din mijloc: Rada (antrenor secund), Dulca, Chebac, Nicolae Vasile, Tene, Cârstea, Butoiu, Liță Dumitru (antrenor principal). Rândul de jos: Mironaș, Zanfir, Pistol, Bolohan, Bugeanu, Bundea, Stanciu, Vameșu

Rapid 1995: Tene, Constantinovici, Dulca, Mironaș, Chiriță, Târțău, Stanciu, Bolohan, Băban, Zanfir, Butoiu

Reamintim că, așa cum More Târțău a povestit recent, echipa din imagine, în sezonul 1995 – 1996, a sperat la titlu până cu vreo șase etape înainte de finalul sezonului!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.