Diego Maradona, un nou documentar despre viața sa intensă

Diego Maradona Argentina 1985
LIMA, PERU - JUNE 23: Argentina player Diego Maradona in action during a 1986 FIFA World Cup qualifying match against Peru at the National Stadium on June 23, 1985 in Lima, Peru. (Photo by David Cannon/Allsport/Getty Images/Hulton Archive)

La o lună de la dispariția fizică a lui Diego Maradona, Discovery+ a lansat un nou film-documentar, dedicat vieții acestuia. Potrivit acestuia, intitulat „Ce l-a omorât pe Diego Maradona?”, fostul simbol argentinian ar fi fost nelipsit de la petrecerile condimentate cu droguri ale Mafiei din Napoli. Moartea la 60 de ani a fostului star al fotbalului mondial ar fi fost inevitabilă după ce o viață întreagă a trăit la limită. Un nou documentar TV dezvăluie efectele nocive pe care le-au avut drogurile asupra sănătății lui Diego Maradona.

Maradona s-a stins în timp ce se recupera după o intervenție pe creier

Diego Maradona a fost învins până la urmă de viciile tinereții. Cele care au lăsat urme adânci asupra sănătății sale. El a plătit tribut și unei stări de spirit exuberante, care l-a făcut să creadă că va fi nemuritor. Și care l-a ajutat să revină după accidentări serioase, dar care nu i-a oferit niciodată pauza necesară pentru a se vindeca total cu adevărat. Legendarul fotbalist a trecut în neființă pe 25 noiembrie în Buenos Aires. După ce a suferit un atac de cord în timpul recuperării după o intervenție chirurgicală pe creier.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Documentarul a fost lansat pe Discovery+

Acum, un documentar nou și exclusiv al celor de la Discovery+ aruncă o privire mai atentă în viața extraordinară a lui Maradona. Apoi acesta pune cap la cap indiciile care conduc către dispariția sa prematură. Limita extremă până la care a fost împins corpul lui Maradona este dezvăluită în acest documentar exploziv. Astfel se poate vedea cum în spatele unei cariere pline de succes și strălucire s-a aflat și o latură întunecată de abuz constant și exces sălbatic de alcool și substanțe interzise.

CITEȘTE ȘI  A murit Fathi Taher... Condoleanțe familiei!

„Suspectez că i se injecta sistemic cortizon intravenos”

Maradona nu și-a revenit niciodată după operația de îndepărtare a unui cheag de sânge de pe creier. În plus, stresul la care a fost expus trupul său slăbit l-a dus către dispariție la 60 de ani. Rapoarte cenușii care au ieșit la lumină au susținut că Maradona ar fi trecut în neființă cu doar 80.000 de euro în conturi. În ciuda unei existențe luxoase în care el a fost văzut câștigând milioane de euro, la mult timp după retragerea sa din jocul cu balonul rotund.

Fotbalistul care nu a știut altceva decât să-și forțeze limitele!

Cauzele sănătății sale șubrede pot fi găsite încă din vremea copilăriei și a adolescenței celui care a fost simbolul fotbalului mondial. De fiecare dată când Diego se accidenta în duelurile cu adversarii săi, care erau inferiori lui, apela la medicamente analgezice și continua să lupte, făcând accidentarea și mai rea. Începuturile sale modeste au fost cele care l-au împins mereu să își forțeze limitele. Să lupte pentru a-și putea întreține familia.

Detalii venite și de la fostul său ofițer de presă

„Injecțiile erau pentru Diego o parte din viața lui. Era o parte din Maradona. Din momentul în care el a început să joace în prima divizie a fost prețul pe care el a trebuit să îl plătească”, a spus Guillermo Blanco, fostul ofițer de presă al starului. Loviturile și leziunile țesutului moale au început să vină pe bandă rulantă. Dar Maradona a devenit expert în a le ignora cu ajutorul procedurilor de reducere a durerii. Ca rezultat corpul său nu a avut niciodată timpul necesar ca să se vindece.

CITEȘTE ȘI  A murit Fathi Taher... Condoleanțe familiei!

I s-a administrat cortizon intravenos?

„Eu suspectez că i s-a administrat sistemic cortizon intravenos, cu cortizonul care nu afectează doar încheieturile și articulațiile, dar are efecte negative asupra întregului organism și asta poate avea urmări teribile pentru organe cum ar fi inima”, a spus Sanjay Sharma, profesor de cardiologie sportivă. „A început să consume cocaină în Barcelona! Dădea un telefon și obținea imediat ce dorea.” O dată cu ascensiunea de neoprit a venit faima și împreună cu ea au venit și banii, care l-au dus pe tânărul modest din orașul argentinian Lanus în metropola unde se trăia liber și unde dezmățul era la el acasă: Barcelona.

Maradona a descoperit cocaina nu în Argentina ci la Barcelona!

În noul documentar apare și Jimmy Burns autorul celebrei biografii a lui Maradona, „Hand of God”, care a declarat: „El a început să ia cocaină pe vremea când era la Barcelona, din cauză că el credea că era ca și cum ar fi băut cuba libre în cluburile de noapte. Diego însuși, literalmente cu un pocnit din degete sau cu un apel aici și un mesaj acolo făcea rost aproape imediat de ce își dorea”.

„Petrecerile cu capii Mafiei napoletane l-au dus la un abuz de droguri!”

Barcelona s-a transformat curând în Napoli după ce El Pibe D’Oro a fost subiectul unui transfer record în Serie A. Aici, Maradona, care era deja obișnuit cu o viață de excese și indulgență, a fost prezentat unei lumi obscure a cărei existență era legată de traficul de droguri, lumea Mafiei italiene!

„Diego lua parte la petreceri la care capii Mafiei locale erau gazdele și acum a fost momentul în care el a ajuns la un abuz serios de droguri și viața sa de noapte a devenit legendară. El iubea acel stil de viață, petreceri care țineau foarte multe ore. El este un cuceritor, toată lumea își dorea să fie în preajma lui, era un zeu pe Pământ”, se spune în documentar.

CITEȘTE ȘI  A murit Fathi Taher... Condoleanțe familiei!

„A ajuns să ia substanțe din care era imposibil să își mai revină”

În momentul în care s-a retras din fotbal, Maradona a fost ca un om pierdut, fără țintă. El nu mai avea practic niciun țel de atins sau un club de care să aparțină și fani care să îl idolatrizeze. „Unde era el să se ducă după Napoli? Nu mai era nimic de realizat. Drogurile erau singura lui alinare”, a povestit Jon Smith, care a fost agentul lui Maradona între 1987 și 1991. „Din păcate el a ajuns să ia substanțe din care era imposibil să își mai revină. Era acea dâră din nisip”, a mai spus impresarul.

Dezvăluiri ale fostului său antrenor personal

Fernando Signorini, care a fost antrenorul personal al lui Maradona de-a lungul anilor, a fost conștient tot timpul că fostul simbol al fotbalului ar fi putut oricând să moară prematur din cauza stilului său de viață haotic și distructiv: „Chiar i-am spus unui amic că se apropie de sfârșit, dar nu mă gândeam că o să se întâmple atât de repede. Dacă Diego Maradona s-ar fi născut într-o altă perioadă de timp, ar fi fost tratat diferit. El nu doar că ar fi supraviețuit, dar ar fi jucat mult mai multe meciuri”.

Sursa: prosport.ro