Rapid

ANALIZĂ | Cum arată locurile de play-off în liga a 2-a la final de 2020

Meciul ASU Poli Timișoara – FC Rapid 1923 0-2 a fost ultimul al etapei a 15-a. E adevărat, mai este de jucat, pe 8 decembrie, U Cluj – Dunărea Călărași, unicul meci programat acum dintre cele restante. Cu toate că el poate influența ordinea în clasamentul din play-off, nu mai poate face vreo schimbare la nivelul echipelor care încheie anul 2020 acolo. Asta pentru că ardelenii nu pot ajunge în primele șase, cel puțin momentan. Nici ca valoare, dar, mai ales, matematic. Din acest motiv, vă prezentăm cum arată primele șase clasate la finalul acestei etape.

  1. FC U Craiova – 30 puncte
  2. Viitorul Pandurii Târgu Jiu – 26 puncte
  3. FC Rapid 1923 – 26 puncte
  4. Dunărea Călărași – 24 puncte
  5. ASU Poli Timișoara – 24 puncte
  6. Metaloglobus București – 22 puncte

FC Rapid 1923 singura echipă pe care lumea o vedea în primele șase

Practic întreaga alcătuire a play-off-ului după primele 15 etape (cu numai cinci rămase) arată aproape neverosimil. De fapt, la început, poate doar FC Rapid 1923 era creditată cu ceva șanse. Acolo, ca de obicei, bineînțeles nejustificat, fiind văzute echipe precum U Cluj, Petrolul 52 sau SSC Farul. Formații de o calitate cu mult sub numele deja subțire pe care-l au. Reverindu-ne la nivelul istoriei. Pe urmă, alții se așteptau la mai multe de la Turris și Mioveni. Numai că cele două sunt de nivelul lui Metaloglobus și nimeni nu are de ce să le dea mai mult credit decât este cazul.

Surpriza mică din play-off: Metaloglobus

Alții s-ar fi gândit chiar la eterna Concordia Chiajna. Un club parcă croit pentru eșalonul secund, cu toate că a stat ani buni, consecutivi, în prima ligă. Mai ales când îl ai antrenor pe Florin Bratu, om care a fost aproape să retrogradeze cu Dinamo din prima în a doua ligă. Iar la picajul lui Aerostar Bacău din al treilea în al doilea eșalon chiar a contribuit cu brio. În sfârșit, revenim la prezent și la Metaloglobus. Ultimul loc din primele șase, o prezență fabuloasă. Coordonată excelent de frații Herea, micuța echipă din Pantelimon e la egalitate cu locul 7, FK Miercurea Ciuc.

Dunărea Călărași, o echipă tot mai solidă în liga a 2-a

Prezența acestora, deși în sezonul trecut a fost tot în top, reprezintă aproape un miracol. Însă nu unul prea mare, având în vedere că în ultimii ani astfel de echipe, precum Voluntari, Clinceni, Brănești, Chiajna sau Daco-Getica au fost în prima ligă. Experiența lotului și liniștea relativă sunt însă factori cheie. Mai ales că Metalo chiar a scăzut turația în ultimele partide! Dunărea Călărași, deși a fost în Liga 1 recent, e o echipă imprevizibilă. Numai că acolo pe bancă se află un tehnician cu experiență, Cristi Pustai. Iar asta le dă dreptul să aibă asigurat un loc în primele șase și la finalul sezonului regular.

Marea surpriză: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Apoi, ASU Poli Timișoara. O echipă născută din ambiția suporterilor locali, Poli a luat, pentru prima dată în istoria sa scurtă, o opțiune adevărată pentru un loc în Liga 1. Cu toate că nu are un joc grozav, de nivelul fotbalului românesc, faptul că Dan Alexa este pe bancă și că lotul este unul consistent o transformă într-o pretendentă aproape sigură la lupta decisivă pentru Liga 1, care se va da în primăvară. Cea mai mare surpriză o reprezintă, de departe, Viitorul Pandurii Târgu Jiu. O echipă de care, probabil, un român dintr-un milion n-a auzit și despre care nimeni nu știe cum s-a înființat, unde joacă ș.a.m.d. termină primele 15 etape pe podium!

Craiova, liderul fără antrenor!

O formație pe care până și FC Rapid 1923 a călcat-o în picioare în debutul de sezon, aceasta a urcat neverosimil. Arătând, din nou, cât de prost e nivelul fotbalului românesc. Ah, apropo, nu vorbim de Pandurii Târgu Jiu. Acel club e ultimul și se chinuie de vreo doi ani să se desființeze… În sfârșit, finalul l-am lăsat pentru FC U Craiova. O echipă nou-promovată, dar care avea potențial. Cu toate că nu are antrenor de la începutul sezonului – să fim serioși cu Nicolo Napoli… – merge totuși excelent. E liver neînvins, iar condițiile sunt unele de cea mai bună calitate. Reamintim că la Craiova joacă și atacantul Andrei Ciolacu, care a marcat golul victoriei pe terenul Pandurilor: 3-2.

Andrei Ciolacu contribuie la lupta FC U Craiova pentru play-off

În total, atacantul rapidist a dat patru goluri pentru liderul ligii. Unul în Cupă și trei în campionat. Toate din acțiune. Spre deosebire de atacanții de la FC Rapid 1923 care în acest sezon au reușit fabuloasa performanță să marcheze fix de 0 ori din acțiune. În sfârșit. Pentru a rezuma, dintre cele șase, pentru că de FC Rapid 1923 nu am mai scris aici, majoritatea ar trebui să fie și în play-off, la finalul sezonului regular. Asta și pentru că, deși nici jocul celor șase nu e fabulos, ce e de la locul șapte în jos e de-a dreptul catastrofă. Cu toate astea, noi credem că o pâine de mâncat este pe poziția lui Metaloglobus.

Pariul 1923.ro: Miercurea Ciuc challenger la play-off

După meciurile care au mai rămas de jucat, cel mai probabil, acolo ar putea ajunge Miercurea Ciuc. O echipă mică, dar în care s-a investit serios și care poate evolua după modelul din regiune a lui Sepsi Sfântu Gheorghe. Petrolul 52, SSC Farul sau U Cluj par incapabile, ca și-n sezonul precendent. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în 2020. Până atunci, ne dorim un egal pe Cluj Arena, între localnici și călărășenii lui Cristi Pustai.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.