ANALIZĂ | Ce se întâmplă cu banca tehnică a celor de la FC Rapid 1923

FC Rapid 1923 galerie formă
FC Rapid 1923 galerie formă

FC Rapid 1923 îl are, momentan, antrenor pe Mihai Iosif. Acesta însă nu are decât categoria B și, mai important decât orice, are statut de interimar. Cel care în termeni fotbalistici este, regulamentar vorbind, limitat de timp pe banca oricărei echipe. Pentru a fi mai pe înțelesul cititorilor 1923.ro, trebuie menționat că un antrenor interimar poate sta pe banca unei echipe o lună. În cazul lui Mihai Iosif, acest lucru se poate întâmpla până pe maximum 28 noiembrie. Acesta a fost anunțat pe site-ul oficial al clubului pe 27 octombrie, dar debutul său a avut loc pe 29, la înfrângerea 0-3 cu CS Mioveni.

Mihai Iosif nu poate fi principal la meciul cu ASU Poli

Calculând luna de atunci, așa cum este normal, rezultă că Iosif este eligibil până la meciul cu CSM Școlar Reșița, inclusiv, programat pe 26 noiembrie. Ultima etapă, cu ASU Poli Timișoara va trebui să aibă pe altcineva responsabil, dar până să ajungem acolo, vom relua lucrurile punctual. În momentul în care site-ul oficial a anunțat sosirea lui Mihai Iosif, acolo scria negru pe alb că Miță este pe bancă pentru „o perioadă foarte scurtă de timp”. A trecut un meci, au trecut două, a venit și al treilea și el tot antrenor este. Între timp, la știrea de pe site a dispărut pasajul buclucaș, care oricum era jenant și pe care 1923.ro nu l-a reprodus, din respect pentru ceea ce înseamnă Mihai Iosif pentru Rapid. Mai ales din 2016.

Greu să aduci un antrenor cu nume acum la FC Rapid 1923

Dar de ce s-a ajuns aici? E adevărat, după demiterea ilară a lui Iencsi, la o săptămână după ce pierduse cu 2-3 în Cupă cu Progresul Spartac, conducătorii au fost chitiți să aducă un alt nume pe bancă. Inițial, Iosif chiar era văzut drept un liant. Rând pe rând însă, condcuerea a fost refuzată. A fost dificil să aduci oameni precum Bogdan Andone sau Marius Măldărășanu, despre care se știe că deja a fost ars odată de conducători. Nicolae Grigore a fost cea mai vehiculată variantă. Cu toate că singurele lui experiențe ca antrenor sunt cele de secund al lui Daniel Pancu și Adrian Mutu, faptul că e în curs de a-și lua licența Pro și faptul că e văzut drept un tip modern păreau a cântări decisiv.

CITEȘTE ȘI  IMPORTANT | Alex Ioniță II și-a aflat suspendarea pentru dopaj

Nicolae Grigore nu poate lăsa România U21 pentru FC Rapid 1923

Numai că surpriza cea mare este că acesta a ezitat și a driblat un răspuns final. Astfel că Mihai Iosif a rămas pe bancă și după înfrângerile cu Mioveni și cu Petrolul. Fapt fără logică, mai ales că fusese adus ca interimar. Conducerea de la FC Rapid 1923 se aștepta ca Grigore să fie învestit mai repede, dar situația nu este deloc favorabilă. Grig este antrenor secund la România U21, echipă care are șanse reale de a se califica la turneul final de anul viitor și este evident că nu e un tip care să dea vrabia din mână pe cioara de pe gard. Conform informațiilor 1923.ro, Grigore a lăsat de înțeles că ar oferi un răspuns după deznodămntul meciului România – Danemarca de la U21. Cum însă cel mai sigur România va merge la EURO, conducerea a prins care este ideea.

Ovidiu Burcă, unica variantă realistă la ora actuală

Până la urmă este evident că nu România U21 are nevoie în mod deosebit de Grigore. Mai mult Grigore are nevoie de un post sigur și într-un context favorabil, mai ales la situația care a fost în ultimele săptămâni la FC Rapid 1923. Tocmai de aceea, așa cum 1923.ro v-a explicat în exclusivitate, liderii clubului vișiniu au agreat că Ovidiu Burcă este varianta perfectă și, de fapt, singura, pentru a coordona banca tehnică. Mai ales că noul antrenor de la U19 și fost acționar-patron-președinte-director sportiv ș.a.m.d. de la club are licența Pro, ceea ce este, evident, un mare avantaj. Această mutare era planificată în contextul unei noi înfrângeri cu Farul. Cu toate că varianta spre care conducerea înclina era ca acesta să fie numit director tehnic. În fapt un fel de manager precum Sir Alex Ferguson.

CITEȘTE ȘI  Daniel Niculae a pregătit primele trei mutări importante la FC Rapid 1923!

Se trage de păr pentru a se lua o decizie în pauza de iarnă

Între timp, Mihai Iosif ar fi rămas oricum pe poziție. Cum însă meciul cu SSC Farul a fost câștigat cu 2-1, împotriva oricărei previziuni, totul a rămas în aer și încă se așteaptă inclusiv decizia lui Grigore. Pentru că dacă România va rata calificarea la EURO 2021 U21, atunci e clar că Nicolae va avea mai mult nevoie de acest post decât ar avea nevoie FC Rapid 1923 de el. Oricum, Iosif este eligibil și pentru următoarele trei meciuri, ceea ce vine mănușă pentru club. În cazul în care Nicolae Grigore merge cu naționala la EURO și, logic, va refuza, cel mai probabil, FC Rapid 1923, atunci lucrurile se simplifică și nu prea. Din punctul nostru de vedere este clar: se va aștepta iarna.

Punctele câștigate de FC Rapid 1923 ar deschide mai multe uși

Pentru meciul contra lui ASU Poli Timișoara, ultimul din an, se va apela la un tertip pentru ca Mihai Iosif să termine pe bancă, cel mai probabil ajutat de altcineva care va prelua funcția de interimar, iar Miță va fi, pe foaie, secund, urmând ca pauza să fie ideală. Cu toate că în aceste momente Ovidiu Burcă este ideal în ochii tuturor, mai ales având în vedere situația, lucrurile, ajutate și de rezultate, ar putea lua o turnură majoră în următoarele luni. Pentru că dacă în următoarele patru meciuri FC Rapid 1923 ia măcar 10 puncte, ceea ce nu e deloc imposibil la ce nivel e în liga a 2-a, atunci în mod cert atragi mult mai ușor nume în jurul echipei și altfel se pune problema.

CITEȘTE ȘI  Grigore Sichitiu, cuvinte emoționante după numirea lui Daniel Niculae

Această săptămână va fi decisivă pentru viitor

Numai că asta e doar ipoteză. În momentul actual, înaintea meciului cu U Cluj de pe 19 noiembrie, singura certitudine este că Mihai Iosif este antrenorul principal-interimar. Se așteaptă un răspuns de la Grigore, iar dacă la finalula cestei săptămâni lucrurile nu o iau razna cu ardelenii și cu Aerostar Bacău, iar Grig va spune pas, mulțumită calificării la Europene, reorganizarea clubului rapidist se va muta pentru decembrie. Evident, 1923.ro vă va ține la curent cu tot ce se va întâmpla, pe măsură ce fluxul de informații va circula și totul va prinde contur. Indiferent de direcție!