ANALIZĂ | Cum va arăta FC Rapid 1923 la meciul cu Concordia Chiajna

Adi Iencsi FC Rapid
Adi Iencsi FC Rapid

Rușinea trăită de FC Rapid 1923 la Comuna Recea îl obligă pe Adi Iencsi să facă ceva schimbări în structura primului unsprezece. E drept, modificări a făcut și înaintea meciului din Maramureș, iar rezultatele au fost catastrofale. Raul Costin nu a adus plusul care se aștepta de la el, în locul mult mai tânărului Rareș Lazăr. În timp ce Alex Pop pe lângă faptul că a fost de-a dreptul catastrofal în atac, a mai făcut și penalty-ul de 1-2. Bun, aici treaba e simplă. Cum nici Cătălin Țîră nu a dat satisfacție până în această etapă, cea mai potrivită variantă pare cea a titularizării directe a nou-venitului Adrian Bălan.

Drăghia, Voicu și Goge, cu probleme, dar totuși piese fixe

În ceea ce privește poarta, după cum am explicat pe larg aici, credit trebuie să i se dea, cel puțin pentru moment, tot lui Andrei Drăghia. În ceea ce privește apărarea, pe benzi se vede destul de des că există slăbiciuni. Aportul căpitanului Voicu pe flancul drept este din ce în ce mai slab, având în vedere și cei 36 de ani ai săi, numai că, deocamdată, unica alternativă, Mircea Leasă, nu pare pregătit să intre în locul liderului vestiarului rapidist. De partea cealaltă, Lucian Goge, deși e mult mai tânăr, nu are mereu un randament de nivelul unui fundaș stânga. Pentru că el nu este fundaș stânga. Din păcate, însă, nici acolo nu există alternativă actualmente.

Nastos ar putea profita de problemele lui Manole, Lazăr înapoi

În centrul defensivei, se vede clar că Crișan – Manole nu este un cuplu de calibru, având în vedere atât valoarea lor, dar, poate, și faptul că nu joacă împreună de mult. Cum Manole este incert, poate ar fi o variantă ca experimentatul grec, Nastos, să fie intre la fel ca Bălan în primul unsprezece. La mijloc, la închidere, considerăm că perspectivele ar fi mai bune cu Lazăr decât cu Costin. Din simplul fapt că experimentatul mijlocaș adus în această vară nu a oferit consistența de la care, poate, Adi Iencsi se aștepta. Restul jucătorilor, însă, ar trebui trecuți pe bancă. Ne referim aici la Sefer, Drăghiceanu și Pănoiu care joacă mai mult slab decât bine.

CITEȘTE ȘI  Bogdan Stelea este de părere că FC Rapid 1923 nu are valoare de Liga 1

Sefer, Drăghiceanu și Pănoiu, pe banca FC Rapid 1923

Firește, este greu de crezut că Iencsi va avea curajul să-i schimbe pe toți trei, însă noi considerăm această opțiune cea mai potrivită. Opțiunile: Fică, Jorza, Ilie, Benzar, chiar Mocioacă. Sperăm ca măcar doi sau cel puțin unul dintre cei trei să intre în a doua repriză, cu chef de fotbal. Altfel, poziția golgheterului Cătălin Hlistei nu poate fi în vreun fel contestată, astfel că nu se poate pune în vreun fel problema schimbării sale atât timp cât este apt. Acestea fiind spuse, am putea merge pe următoarea variantă de prim unsprezece pentru partida cu Concordia Chiajna. În speranța că Adi Iencsi va repune clubul pe șinele victoriei.

FC Rapid 1923:

Drăghia – Voicu, Crișan, Nastos, Goge – Jorza, Lazăr, Fică – Ilie, Bălan, Hlistei

Rămâne de văzut ce va alege Iencsi!