Ce se întâmplă cu tinerii de la FC Rapid 1923? Recordurile nu joacă!

FC Rapid 1923
FC Rapid 1923

Când vine vorba de jucători tineri de calitate, FC Rapid 1923 nu are vreo problemă. Ne gândim în primul rând la Rareș Lazăr și Marian Drăghiceanu. Două talente foarte promițătoare, cei doi se află în galeria selectă a fotbaliștilor care au debutat în Liga 1 până la 16 ani. Alături de nume mult mai mari precum Nicolae Dobrin sau Marius Niculae, dar și de jucători de generație recentă cum ar fi Răzvan Popa sau Codrin Epure, acesta din urmă nereușind, însă, să facă pasul mai sus. Lazăr și Drăghiceanu au rămas în fotbalul românesc, iar destinul i-a adus la FC Rapid 1923.

Antonio Sefer, alt jucător de la care se așteaptă mai mult

În loc să explodeze, iar ale lor evoluții să fie printre cele mai bune, mai ales dacă ne gândim la nivelul scăzut al fotbalului românesc, ei joacă bine cam 20 la sută din timp și în rest… unde sunt? Bun, proifilul e diferit, iar Lazăr, de regulă, își face treaba. Cu toate că pe principiul ăsta, la închidere ar putea juca aproape oricine, să dea pase înapoi. Noi am aștepta mai mult de la ei, mai ales de la Drăghiceanu. Nu de alta, dar e greu de înțeles de ce nu îi motivează o potențială promovare cu un club care are obiective serioase și nu evoluează ca atare. Cu Drăghiceanu și Antonio Sefer în teren, în mod normal, jocul vișiniilor ar trebui să arate mult mai bine.

Pe Costin sau Voicu i-am înțelege dacă obosesc, dar pe voi?

Pentru că și Sefer e un fotbalist cu mult potențial, însă dă impresia că evoluează cum trebuie doar atunci când are chef. De ce? Oare e atât de greu ca atunci când ești fotbalist talentat, tânăr și cu perspective frumoase, să rupi terenul timp de 90 de minute? E ușor să dai vina pe Iencsi, dar jucătorii, ce au de spus? Poți înțelege, poate, dacă mai obosește un Vociu sau un Costin. Însă nimeni nu poate pricepe cum cei trei, la care am putea să-l adăugăm și pe Jorza, oferă atât de multe momente moarte în joc. Criticile față de ei sunt justificate. Nu mereu! De exemplu, nu uităm dubla centrare de gol a lui Sefer dată lui Mallo cu UTA.

Jucați pentru FC Rapid 1923, mobilizați-vă!

Ori golul marcat de Drăghiceanu cu Campionii FC Argeș. Însă tocmai că găsim atât de rar astfel de episoade, înseamnă că sunt destule probleme. Și ei trebuie să priceapă primii asta. Nu doar pentru că nu pot ajuta clubul, ci fiindcă nu se pot ajuta nici pe ei. Să ai talent, să debutezi în fotbalul mare la 15 ani sau un pic mai târziu, cum e cazul lui Sefer, cum e cazul lui Jorza, să ai talent cu carul și să nu pui osul cum trebuie nu înseamnă nimic altceva decât că, pur și simplu, te irosești. Iar peste cinci ani le spui altora cât de sus ai fi putut fi tu, dacă… Dar de ce să nu spui, peste 15 ani: „Uite ce n-aș fi realizat, dacă nu mi-aș fi schimbat atitudinea!”