FC Rapid 1923 a pus stăpânire pe liga a 2-a. Punctele vin pe bandă rulantă

FC Rapid 1923
FC Rapid 1923

Nouă puncte pentru FC Rapid 1923. După primele trei etape. Adi Iencsi a transformat consistența echipei, fără a face mari modificări în primul unsprezece. Exceptându-i pe Drăghia – prezent în lot și în sezonul trecut, Crișan, Pănoiu, titular de drept acum și Țîră, care nici măcar nu a dat încă satisfacția așteptată, FC Rapid 1923 are cam aceeași garnitură ca în stagiunea precedentă.

Nu se poate vorbi de un joc stelar, dar cu CSM Slatina consistența a părut și mai bună decât în primele două etape. E adevărat, mulți spun că au fost adversari slabi. Problema e, așa cum am tot spus, ăștia sunt adversarii din liga a 2-a. Adică toți cei 20.

FC Rapid 1923 poate obține 20 de victorii din 20!

OK, FC U Craiova, Farul sau Călărași au arătat ceva mai bine la început, însă asta nu înseamnă că sunt de nebătut. Dimpotrivă, noi suntem convinși că la ce fotbal e în liga a 2-a, FC Rapid poate obține 20 de victorii din 20. Probabil că nu se va întâmpla asta, pentru că echipa nu are valoarea necesară pentru a fi atât de consecventă, însă acumularea punctelor va fi una tot mai consistentă.

Revenind la Slatina. Un adversar apărut de nicăieri, care se îndreaptă spre niciunde, într-un oraș cu zero tradiție în fotbal, nu putea arăta altfel. Din păcate, tot mai multe cluburi de genul au răsărit și dispărut în fotbalul românesc în ultimii ani. Nu e despre faptul că sunt nou înființate. Nici vorbă. Ci despre lipsa de viziune și orizont. Nu le enumerăm, că le știți. Iar dacă nu, n-are rost.

CITEȘTE ȘI  INFO | Antonio Sefer a povestit cum este o zi din cantonamentul de la Snagov

Meci rezolvat din minutul 70

Băieții lui Iencsi n-au avut nici cea mai mică problemă la Slatina. În fața adversarului care l-a înlocuit la pauză pe Marian Vlada, de departe cel mai cunoscut om din lot. Despre care însă s-a considerat că nu ar face față la FC Rapid 1923 în liga a 2-a. Se poate să fie adevărat… 3-0 dinainte de minutul 70 și un gol care trebuia să i se dea lui Sefer în debut au lămurit treaba.

Unii spun că două goluri au fost din 11 metri și că FC Rapid 1923 deja a avut patru în primele trei etape. Păi da, dar asta se datorează că ai jucători care știu, cât de cât cu mingea, iar fundașii adversarilor sunt, în general, oameni pe care nicio echipă serioasă, cu un proiect viabil în spate, nu i-ar lua. Sigur, poți să faci un penalty și din neatenție, dar majoritatea sunt din lipsă de valoare.

FC Rapid 1923 poate bate la scor pe oricine din liga a 2-a

Sefer, Drăghiceanu, Țîră, Pop sau Hlistei pot rupe apărările adverse, cu toate că în afara primului, nici unul nu a impresionat în acest debut de sezon. Dar ce contează? Când ai nouă puncte din nouă treaba stă bine. Lumea încă se teme de Turris sau Petrolul. În realitate însă, echipele astea pot fi bătute și cu 4-0, de exemplu.

Trebuie un pic de atenție și încredere, iar FC Rapid 1923 va face măcar 50 de puncte din 60 în acest sezon regular. Pentru că acum nu se mai bazează pe perle scumpe aduse din ligile de top ale Europei, ci pe jucători români care joacă mai bine. Pe salarii mai mici. Ce surpriză! Nici nu ne așteptam…

CITEȘTE ȘI  Lucian Goge: "Sincer cred că o să mă vaccinez pentru că vreau să călătoresc"