CHAMPIONS LEAGUE | PSG – Bayern München este finala din 2020

Champions League Bayern - PSG

Sezonul 1999-2000 e primul din Champions League pe care l-am văzut calumea. Bine, înainte mai văzusem doar vreo 60 de minute din celebra finală Manchester United – Bayern München 2-1, care m-a convins ce reprezintă această competiție. Acum două decenii, se juca prima ediție cu 32 de echipe, câte sunt și acum. Numai că atunci, pentru patru sezoane, nu se jucau șaisprezecimi, ci două faze ale grupelor. Cu alte cuvinte, pentru a ajunge în sferturi trebuia să fii al naibii de bun. Unele echipe au fost. Unele care acum nu spun mare lucru la nivel european.

Champions League, când se jucau patru meciuri în plus

Mă gândesc la Valencia care chiar a jucat două finale la rând, în 2000 și 2001. La Lazio. Ori Chelsea, care este o forță acum, dar care atunci nu era în prim planul englezesc împărțit de Arsenal, United și… cam atât. Vremuri frumoase, rezultate pe măsură. Sezonul era însă prea obositor, s-a renunțat la a doua fază a grupelor, s-au lăsat șaisprezecimi, așa că echipele jucau cu patru meciuri mai puțin. Enorm în contextul numărului total de partide dintr-un sezon! Champions League și-a păstrat farmecul. La 20 de ani distanță, pandemia de COVID-19 a restructurat din temelii și această competiție.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Bayern München este favorită clară

În 2020, finala va fi una extrem de interesantă, dar care nu pare a avea decât un singur câștigător: Bayern München. Sigur, Paris Saint Germain, cu Neymar, Mbappe sau Silva nu e de lepădat, absolut. Numai că ne gândim iar și iar la acel 8-2 pe care bavarezii l-au aplicat Barcelonei lui Lionel Messi. O înfrângere la scor previzibilă, dar parcă nu chiar atât de previzibilă. În sfârșit, fiecare dintre cele două combatante, care-și vor disputa trofeul pe 23 august la Lisabona, a câștigat semifinala la scor. 3-0 de bucată, contra RB Leipzig, PSG și, respectiv, Lyon, Bayern. Era firesc. Din faza sferturilor s-a jucat într-o singură manșă, un final four în capitala Portugaliei, dată fiind situația epidemiologică…

CITEȘTE ȘI  Ce club i-a "deturnat" atenția lui Hatem Ben Arfa de la Rapid! Informația e dată de L'Equipe

Surprize mari, dar nu prea în Champions League 2020

Surprizele nu au lipsit. Eliminarea lui Manchester City de către Lyon și a lui Atletico Madrid de către Leipzig fiind cap de afiș. Parizienii au avut destule probleme cu Atalanta. Minuscula echipă italiană a condus cu 1-0 până în… minutul 90! PSG a întorsc scorul în trei minute și așa s-a scris o nouă filă memorabilă de Champions League. Una, de altfel, unică. Pentru că e greu de crezut că acest format se va mai repeta vreodată prea curând. Sau, cine știe… Revenind. Meciul se anunță extrem de interesant. Francezii joacă prima lor finală. Bayern poate lua al șaselea trofeu și, implicit, egala Liverpool. Nimic nu pare a le sta lui Gnabry și Lewandowski în cale. Doar că știm cum finalele nu sunt la fel cu niciun alt meci. Niciodată!