Cristian SapunaruFotbal internațional

Final de poveste pentru Cristi Săpunaru în campionatul Turciei

1-1 cu Gaziantep-ul lui Șumudică, asta a reușit Cristi Săpunaru în ultima etapă acasă, alături de Kayseri. Maxim i-a ținut pe oaspeți în avantaj până în prelungirile meciului, când ai lui Săpun aveau și doi oameni în minus. Tipic. Înfrângere în ultimele două minute cu Fenerbahce, primul meci post-COVID. Pe urmă trei victorii la rând, inclusiv la Sivas și acasă cu Beșiktaș, adică locurile 3 și 4. Pe urmă înfrângere în prelungiri, de la 1-2 cu contracandidata Rizespor… Mai sunt două etape, Kayseri e pe penultimul loc, însă are cu numai un punct mai puțin decât locul 14. Și e la egalitate cu 15, neretrogradabil și 16. Singura mare problemă nu sunt punctele, ci viitorii adversari.

Locurile 1 și 2 pentru Cristi Săpunaru și ai lui

Cristi Săpunaru mai are de jucat cu… Istanbul BB în deplasare și Trabzonspor acasă. Locurile… 1 și 2. În cazul unei victorii miraculoase pe terenul liderului, ar trebui să se roage ca Trabzon să pairdă la rândul ei, așa încât echipa din cel mai mare oraș turcesc ar ieși campioană. Altfel, Trabzonspor ar putea întoarce totul în ultima etapă și, ne gândim, că e cam complicat pentru Kayseri să le învingă pe ambele în context în care ar juca la capacitate maximă. Până la urmă, sunt cele mai bune echipe din Turcia la ora actuală. Sigur, Săpun a avut adversari și mai tari, meciuri mult mai tensionate. Derby-uri cu Benfica, o finală de Cupa UEFA, dispute contra fcsb sau Petrolul, ori o Supercupă a Europei când FC Barcelona, adversara lui Porto, era chiar stelară.

Ce performanță ar putea fi!

A jucat un an în Primera alături de Zaragoza, așa că un final de stagiune în Turcia nu are cum să fie o sperietoare. Doar că programul pare copleșitor. De fapt este. Însă dacă Kayserispor, cu Săpun titular, va reuși să scape de focurile ligii a doua în acest context, indiferent dacă va fi doar un joc al rezultatelor sau nu, putem spune că în CV-ul rapidistului se va mai adăuga un mare succes. Chiar dacă el a ajuns, deja, la 36 de ani. Rămâne, la ora actuală, cel mai valoros fotbalist român. Nu, nu e greșeală. Așa este. Uitați-vă unde sunt restul, ce rezultate, dar mai ales ce statut au acolo unde se află sub contract. Afară, mă refer. Că în Liga 1 oricum nici nu mai contează.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.