PANCU PREȘEDINTE | Angelescu: „Liviu Ungurean s-a gândit la acest lucru”

Liviu Ungurean l-a dorit președinte pe Daniel Pancu
Liviu Ungurean l-a dorit președinte pe Daniel Pancu

Victor Angelescu, principalul acționat al FC Rapid 1923 despre numirea antrenorului principal demis Daniel Pancu în funcția de președinte. Acesta a dezvăluit că suporterii au fost cei care l-au convins pe Pancu să preia acest nou rol în cadrul clubului, după ce la începutul lunii mai, chiar înainte de suspendarea campionatului din cauza pandemiei de COVID-19, a fost demis după ce tocmai suporterii i-au cerut plecarea în meciul cu CSM Reșița, cedat cu 1-0 în Regie. În locul său, pe banca tehnică, a fost adus Dan Alexa, pentru început ca director tehnic.

„Am declarat că aș vrea ca Pancu să rămână”

”Eu am declarat de când a plecat că eu aș vrea ca el să rămână în club și în proiect, pentru că Daniel Pancu nu a fost doar antrenorul Rapidului, ci unul dintre cei care au început acest proiect din Liga a 4-a. Și nu a început ca antrenor, a mai avut o funcție oficială când era Schumacher antrenor. Eu mi-am dorit, și nu numai eu, ci toți cei din club, ca Pancu să rămână în continuare în proiect, pentru că așa ar fi fost normal, cel puțin până își găsește echipă. Toată lumea a spus că e o metodă de negociere, că noi, de fapt, nu vrem acest lucru și că încercăm să negociem cu el altfel rezilierea.”

„Am avut un ajutor foarte mare din partea lui Liviu Ungurean”

„Eu chiar mi-am dorit, și ceilalți din club, am vorbit cu el și, până la urmă… țin să spun că am avut un ajutor foarte mare din partea lui Liviu Ungurean (n.r. – unul dintre liderii galeriei rapidiste). El a fost cel care a vorbit și s-a gândit la acest lucru și știți că suporterii, în inima lui Pancu, au o însemnătate destul de mare. Pot să zic că au ajutat destul de mult și l-au convins să rămână în proiect.”

„Pretențiile sunt foarte mari. El are foarte multe lucruri pe care trebuie să le învețe, dar el este de la început în proiect și cred că îi va fi mai ușor. Repet, el a mai avut o funcție înainte de cea de antrenor. Oricum, el reprezintă clubul aproape de fiecare dată când se duce la orice emisiune. Acum va însemna mult mai mult și ne va reprezenta în fața federației, și multe alte lucruri. Normal, va fi liantul dintre conducere și echipă. El știe ce buget avem.”

„În momentul de față mai avem cinci meciuri din Liga 2 și apoi trebuie să facem bugetul, sperăm noi, pentru Liga 1. O să colaborăm, o să colaboreze cu toți cei din stafful tehnic. De buget nu se va ocupa el direct. El trebuie să știe care este bugetul, ce gen de jucători trebuie să aducem. Fiecare are câte ceva de făcut la club.”, a spus Victor Angelescu la ProSport LIVE.

”Dacă Pancu vrea să își urmeze visul, noi nu ne opunem”

Victor Angelescu a mai spus că nu se va opune dacă Daniel Pancu va dori să plece de la Rapid în cazul în care primește o ofertă de a antrena din nou.

”Noi sperăm ca Pancu să stea cât mai mult în acestă funcție. În condițiile în care el va avea o ofertă foarte bună, nu știu, peste un an, peste doi, când se va decide el, că, până la urmă, este viitorul lui, și vrea să se ducă să antreneze, noi îl vom lăsa. Normal, vrem să rămânem prieteni. El este un rapidist, o legendă și e normal ca în momentul de față să facă parte din proiect. Dacă vrea să își urmeze visul, să devină antrenor, noi nu o să ne opunem și o să rămânem prieteni și după acest lucru. Daniel o să știe când o să primească ofertă, dacă o să fie în trei luni sau în doi ani. Și dacă va vrea să dea curs acelei oferte”, a explicat Victor Angelescu la ProSport LIVE.

Poate Pancu își dorește să rămână până își găsește altceva”

La 10 martie, la scurt timp după ce Pancu era demis, Angelescu spunea că Pancu poate să rămână la FC Rapid 1923 până își găsește alt angajament, nu că e dorit în continuare în cadrul clubului. Nu știam de mesajul lui Pancu, dar bănuiesc că a primit mesaje de la fanii Rapidului. E o legendă a clubului și e normal. Situația este aceeași ca ieri. Astăzi o să ne vedem cu el și o să ajungem la un acord (n.r. – abia după două luni s-a ajuns la un acord, dar nu de despărțire, ci ca Pancu să ocupe o nouă funcție). Nu pot să dau detalii din negocieri, dar sunt mai multe variante.”

„Poate el își dorește să rămână în cadrul clubului până își găsește altceva. Dacă el vrea, atunci e binevenit. El vrea să aibă o carieră de antrenor, dar noi suntem de acord ca el să rămână până își găsește altceva. Nu am vorbit cu Pancu despre înlocuitorul lui, dar o să discutăm și cu el despre asta. Nu e decizia lui Daniel Pancu, ci a conducerii”, a declarat Angelescu.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!