NEWS ALERT | Comunicat al AFC Rapid după primirea dreptului de a folosi sigla

Comunicat AFC Rapid
Pentru că 1923.ro este cea mai corectă și completă sursă de informare pe care rapidiștii o au, mai jos aveți integral comunicatul AFC Rapid. După ce Curtea de Apel le-a permis să utilizeze sigla cu vuluturul. La fel ca și cealaltă entitate care o folosește, FC Rapid 1923. Reamintim că decizia este definitivă.

Comunicat oficial al AFC Rapid

Dragi Rapidiști,
Prin hotărârea pronunţată ieri, 06.05.2020, de Curtea de Apel București, Asociația Fotbal Club Rapid București a recâștigat dreptul de a juca folosind sigla Rapidului din anii de glorie 2001 – 2006. După ce Tribunalul București interzisese în noiembrie 2019 folosirea siglei până la judecarea fondului conflictelor dintre părți. Nu mai există nicio cale de atac împotriva acestei decizii. Așadar, ne bucurăm că au fost înțelese drepturile istorice pe care Asociația Fotbal Club Rapid le are asupra siglei și că o putem folosi în continuare. În timp ce așteptăm lămurirea definitivă a divergențelor asupra mărcii.

AFC Rapid poate dovedi continuitatea?

Reamintim că Asociația Fotbal Club Rapid este singura entitate care poate dovedi calitatea sa de continuatoare de drept a Clubului Rapid. A cărui înființare datează din anul 1923. Sigla care este în dispută a fost folosita din 2001, când Clubul Rapid a hotărât organizarea activității de fotbal profesionist sub această formă a Asociației. În 2006 normative UEFA ne-au obligat să înființăm și o societate pe acțiuni pentru desfășurarea activității – Fotbal Club Rapid S.A. Deși sigla făcea parte din Statutul de constituire a Asociației noastre din 2001 și nu a fost transmis niciodată mai mult decât un simplu drept de folosință către Fotbal Club Rapid S.A., în mod fraudulos, fără acordul nostru, sigla a fost înregistrată la OSIM în 2015. În perioada în care Fotbal Club Rapid S.A. era în insolvență.

Ce s-a întâmplat la OSIM

Cum a fost posibil acest lucru? Marca a fost depusă la OSIM de o persona cu un rol temporar, un administrator special. Fără acordul administratorului judiciar și fără acordul adunării acționarilor, iar Tribunalul București deja a declarat din 2015 nulitatea absolută a mandatului acestui administrator special (hotărârea fiind definitivă). Nelegalitățile s-au ținut în lanț după înregistrarea mărcii. Aceasta avea să fie vândută la licitație în iunie 2018 către o entitate înființată cu doar două luni înainte, „Fotbal Club R București” S.A (actuală „Fotbal Club Rapid 1923” S.A.).

Disputa este departe de a se fi încheiat

La momentul desfășurării licitației, Asociația noastră pornise deja procesul de anulare a mărcii. Iar în procesul-verbal de adjudecare s-a consemnat expres că Fotbal Club R București a cumpărat marca cu asumarea riscului litigiului privind anularea mărcii și pierderea totală a banilor! Ținem să subliniem faptul că la acea licitație au fost scoase la vânzare aptru mărci. Toate atacate într-o formă sau alta în justiție si un număr de cupe ce aparţineau în parte AFC, a căror recuperare urmează a fi solicitată. În niciun caz nu a fost cumparat palmaresul, cum gresit se afirmă! Istoria nu se poate vinde!

Rezumat post-faliment

Asupra acestor aspecte sperăm să se pronunțe în curând Tribunalul București în cadrul acţiunii de anulare a mărcii „Fotbal Club Rapid” (care reproduce întocmai, în mod ilegal, sigla noastră) formulate de către Asociaţia Fotbal Club Rapid împotriva SC Fotbal Club Rapid SA – in faliment si Fotbal Club Rapid 1923 S.A. (câștigătoarea licitației). Până atunci, salutăm decizia corectă a Curții de Apel București. De a ne permite în continuare să jucăm folosind sigla sub care am muncit mulți ani pentru gloria Rapidului. Încercarea recent înființatei Fotbal Club 1923 S.A. de a invoca o exclusivitate de folosire a acestei sigle a fost corect respinsă de instanță.
Multumim echipei de avocaţi specializați în proprietate intelectuală din cadrul S.C.A. Milcev Burbea! Cea care a asigurat cu multă dedicare reprezentarea în cadrul acestui dosar!
HAI RAPIDUL!
CITEȘTE ȘI  Mihai Iosif, supărat pe arbitraj! Ce a declarat antrenorul rapidist