BREAKING NEWS | Poziția FC Rapid 1923 față de pierderea exclusivității asupra siglei

FC Rapid 1923

Redăm și comunicatul postat pe pagina oficială de Facebook a celor de la FC Rapid 1923. Legat de decizia Curții de Apel București prin care sigla cu vulturul poate fi utilizată și de cealaltă entitate cu același nume, AFC.

Comunicat FC Rapid 1923

Fapt – în anul 2018, FC Rapid a achiziționat în licitație publică, pentru suma de 400.000 euro plus TVA, marca Fotbal Club Rapid. Din anul 2019, FC Rapid se află în litigiu cu entitatea AFC. Care solicita anularea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație publică. Litigiul este înregistrat la Tribunalul București în prima instanță. Printr-o acțiune separată, clubul FC Rapid a solicitat instanței de judecată să interzică provizoriu, pe durata judecării litigiului anterior menționat, utilizarea mărcii Fotbal Club Rapid, achiziționată la licitație, de către entitatea AFC.

Clubul explică ce a apărut în presă

Ca urmare, prin ordonanța președențială, instanța a interzis entității AFC utilizarea marcii Fotbal Club Rapid până la obținerea unei sentințe definitive în litigiul de fond. Entitatea AFC a formulat apel la această ordonanță. Instanța de apel a apreciat diferit de instanța de fond și ne-a respins acea cerere cu caracter provizoriu. Aceasta este semnificația deciziei de instanță evocată în presă.

Conducerea FC Rapid 1923 invită la calm și echilibru

Clubul Rapid NU a pierdut dreptul de utilizare al numelui (drept câștigat prin achiziția din licitație publică a mărcii Rapid). Și continuă litigiul cu entitatea AFC. Pe speța utilizării abuzive de către aceasta a mărcii achiziționate la licitație publică. Vom clarifica aceste nuanțe juridice în intervenții publice, în zilele următoare. Și invităm întreaga suflare rapidistă la calm și echilibru. Pentru a ramâne concentrați pe obiectivele sezonului în curs.

Sigla, după cum se vede, este retușată

De remarcat că sigla celor de la Fotbal Club Rapid 1923 este una retușată care, obiectiv vorbind, arată mai bine decât cea inițială. Sigur, aceasta este doar o completare proprie și nu are absolut nicio legătură cu speța dintre cele două entități. Rămâneți pe 1923.ro pentru a putea fi la curent cu toate detaliile legate de această speță. Dar și pentru a fi la curent cu tot ce mișcă în mediul rapidist!
CITEȘTE ȘI  BREAKING NEWS | Investiții noi pentru Giulești! Ce se adaugă proiectului