EXCLUSIV | Avem dovada că AFC Rapid nu mai are vreo datorie la buget

AFC Rapid

Victorie după victorie pentru AFC Rapid! După ce a obținut dreptul de a utiliza sigla cu vulturul, avem acum dovada exclusivă că echipa condusă de Horia Manoliu nu mai are absolut nicio obligație fiscală, vechea piatră de moară invocată de terți. Documentele sunt mai jos. În altă ordine de idei, clubul care joacă din liga a 4-a, un suporter rapidist, apropiat al celor de la AFC, face o serie de precizări legate de situația actuală a grupării, pe care vi le redăm punctual mai jos.

Precizări legate de viitorul AFC Rapid

  • începând cu noiembrie 2019, AFC Rapid și-a lichidat toate datoriile către ANAF Sector 1, ba chiar ANAF ar datora o sumă de 20.000 lei. Pe care însă Fiscul nu o poate înapoia pentru că nu există bază legală pentru returnarea sumelor plătite în avans;
  • începând cu decembrie 2019, AFC Rapid a ieșit din starea de inactivitate fiscală (foto jos), care fusese provocată de nedepunerea în timp util a două declarații fiscale în intervalul 2010-2014;

  • cererea de anulare a mărcii a fost depusă la Tribunalul București înainte ca aceasta să fie achiziționată de societatea FC Rapid 1923;
  • mai există un dosar pe rol prin care AFC Rapid își solicită dreptul de a impune lichidatorului judiciar FC Rapid SA să semneze actul adițional din contractul de cesiune a drepturilor sportive. Act prin care aceste drepturi se vor întoarce la AFC Rapid odată cu încetarea activității fotbalistice a SC FC Rapid SA-in faliment.

Reacția lui Horia Manoliu

Contactat de 1923.ro, Horia Manoliu a confirmat datele: „Este adevărat, AFC Rapid nu mai are absolut nicio datorie la stat, iar starea de inactivitate fiscală este istorie. Vedem ce se va întâmpla mai departe, în procesele care urmează.”

În încheiere, trebuie spus că despre spețele redate mai sus, 1923.ro a scris fără întrerupere încă din 2016, din momentul în care s-a pronunțat falimentul SC FC Rapid SA.

In ciuda nenumăratelor atacuri cu care ne-am confruntat, am rămas fideli principiului aflat la temelia construcției acestui site, acela care pune adevărul, oricât de plăcut sau mai puțin plăcut ar fi el, mai presus de orice. 

Și iată că ceea ce v-am relatat încă din 2016, începe să se confirme și în instanță. 

Totuși, încă mai sperăm că cei de la FC Rapid 1923 vor pune Rapidul mai presus de orice orgoliu și vor invita AFC Rapid la discuții. Să nu uităm că, în actul oficial aflat la baza pornirii proiectului Academia Rapid, AFC Rapid figurează clar, ca parte incontestabilă din spiritul și tradiția Rapidului. Să nu uităm ca AFC Rapid a câștigat până acum aproape toate procesele ce au vizat sigla sau denumirea de FOTBAL CLUB RAPID BUCURESTI și ar fi chiar păcat ca FC Rapid 1923 să ajungă în Liga 1 fără siglă, fără denumire… Că rapidiști la echipă sunt din ce in ce mai puțini.

HAI RAPID!