N-o să uit niciodată (ep. 14) – meciurile cu Petrolul

N-o să uit niciodată Rapid - Petrolul

N-o să uit niciodată fiindcă meciurile Rapid – Petrolul sunt la fel de intense, indiferent de locul unde se joacă. Am fost și pe Giulești, și la Ploiești. De când cu noul „Ilie Oană”. Mai mult în vechiul nostru templu și, dacă îmi aduc aminte două meciuri bine de tot sunt ambele din Cupa României. Primul câștigat cu 3-2 după ce Cesinha a marcat golul victoriei în prelungiri. Al doilea un sec 5-0 unde am auzit prima dată, la locul faptei „M-am trezit de dimineață”! Numai că despre rivalitatea cu Petrolul se pot scrie cărți. Meciurile astea au fost suculente, pline de suspans, de bucurie, de satisfacție. Au fost însă și momente dureroase, amestecate cu un pic de extaz temporar.

N-o să uit niciodată golul și bucuria lui Săpunaru

Precum a fost, de pildă, acel 1-1 jucat în 2015, în Liga 1. Săpun, revenit să ajute acasă, a marcat un gol după care i s-a făcut pielea de găină, la propriu. Din păcate Teixeira a egalat imediat, iar scorul final și cele două puncte pierdute au contribuit din plin la retrogradare și, până la urmă la inevitabilul faliment. Dar astea sunt detalii ce nu pot fi luate în serios nici măcar la nivel istoric când tu trăiești 90 de minute cu o intensitate uriașă. Meciurile alea din Cupă, n-o să uit niciodată, le-am văzut din înaltul peluzei nord, un pic sub tabela de marcaj, fiindcă acolo mi se părea cel mai bun loc. Acum eram la masa presei, profitând de legitimația de jurnalist independent pe care tocmai ce am obținut-o.

Cum am trecut de la extaz la agonie la golul lui Ciolacu…

Stadionul, Giuleștiul a fost mereu plin. Acest 1-1 a venit în același sezon în care, pe „Ilie Oană”, cu Adrian Mutu în teren, „Lupii galbeni” nu puteau mai mult decât un 0-0. În contextul în care, atunci, Andrei Ciolacu a avut un gol valabil anulat. Așadar, puteam bate. Cu o echipă tânără, cu mai puțină experiență, dar care venea după un 1-1 dramatic acasă cu Mediaș și o victorie de aur pe terenul celor de la Viitorul Ovidiu. Adică la Chiajna, căci acolo juca atunci echipa lui Hagi. Ce vreau să spun e că am fost și la acel 0-0 și n-o să uit niciodată cum îmi mușcam buzele, că nu puteam sări la golul lui Ciolacu. Într-un fel, arbitru, prin anularea golului, m-a ajutat…

Știi de noua șapcă, dar ți-ai luat și tu una? Cât crezi că vor fi pe stoc…?

Clipele de la Rapid – Petrolul au fost și rămân unice între cele zeci de meciuri pe care le-am văzut live. Însă amintirea cea mai puternică este, poate, melodia despre care am scris un pic mai sus. Versul „mi-am luat șapca și fularul” îmi răsună adesea în cap și este unul dintre inspirațiile noastre în conceperea noilor șepci pe care nu ai vrea să le ratezi din colecția ta rapidistă! Sigur le-ai văzut deja. Dacă nu, păi atunci aruncă o privire aici: magazin.1923.ro! Pune-o în coș, fiindcă nu garantăm că mâine vei mai avea ce să iei… Iar noi știm cât de mult îți place.