Istorie

ISTORIE | Dan Petrescu, steagul, Mircea Rednic și… țeapa lui Copos!

Schimbarea lui Mircea Rednic cu Dan Petrescu nu este neapărat un moment minunat, de care să ne amintim cu plăcere. Numai că face parte din istoria Rapidului și este normal să îl ținem minte. În decembrie 2003, Mircea Rednic este demis de la Rapid. După ce luase titlul în vara care abia trecuse. Urma să fie ultimul din istoria echipei… Până în 2020, cel puțin… Eliminarea în fața lui Anderlecht di Champions League și parcursul slăbuț din campionat, l-au determinat pe George Copos să-l schimbe pe Rednic cu tânărul… Dan Petrescu. Abia retras de pe gazon și cu numai o scurtă experiență la Sportul Studențesc a fost înscăunat.

Dan Petrescu a debutat cu o victorie, 2-1 cu FC Bihor Oradea

Știm prea bine povestea cu pupatul steagului, el mare stelist fiind. Suporterii nu l-au înghițit de la început, nici nu aveau cum, având în vedere valorile rapidiștilor și trecutul fundașului dreapta. Sosit însă odată cu Ioan Becali, acesta președinte, cei doi s-au gândit că vor rupe norii. Debutul, pe care vi-l redăm mai jos, a fost împotriva celor de la FC Bihor Oradea, în 2004. Victorie greu obținută, cu 2-1, mulțumită lui Sabin Ilie și Daniel Niculae. Petrescu răsuflă ușurat. De rezistat, însă, nu mai rezistă decât cinci meciuri. Cu rezultate modeste și cu o galerie întoarsă împotriva lui, stelistul este demis.

Rednic – Petrescu – Rednic… „ce bine îmi pare că ai luat țeapă!”

Faza tare este că demisia vine fix după o înfrângere 1-3 la Universitatea Craiova. Echipă antrenată de… Mircea Rednic! Omul pe care Dan Petrescu îl schimbase pe banca Rapidului. Om care, la finalul acelei partide i-a transmis un mesaj clar lui George Copos: „Ce bine îmi pare că ai luat țeapă, ce bine îmi pare că ai pierdut!” După celebra melodie de la Ca$$a Loco. Sigur, cum se poate vedea și mai jos, Rednic a regretat gestul. Se pare că George Copos l-a și iertat. Pentru că, după cum bine știm, după patru ani și ceva a revenit pe bancă. În locul lui Peseiro.

Carieră discutabilă pentru fostul fundaș dreapta

Cert este că acel meci a însemnat capăt de linie pentru Dan Petrescu, iar singura sa realizare la Rapid va rămâne probabil mereu faptul că a pupat steagul în fața a mii de oameni. Nu știm dacă a procedat corect sau nu, însă nu cred că este suporter rapidist care să asocieze cu altceva imaginea lui Dan Petrescu. Pe urmă, cariera sa de antrenor a luat-o pe un traseu ascendent. Dacă a fost unul chiar de succes, nu am putea spune cu exactitate. Chiar dacă a cunoscut ceva realizări în România, Rusia sau China, trebuie luat în calcul că în Anglia nu a ajuns nici măcar în liga a doua. Iar Petrescu este, probabil, omul din fotbalul românesc cu cea mai bună intrare în fotbalul englez…

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.