FC Rapid 1923, la un pas să aibă un cuplu de vis: Labeau – Onana

Labeau - Onana, ce duet ar fi fost!

În urmă cu un an, Jean Onana, un mijlocaș camerunez în vârstă de 19 ani, era adus în probe la FC Rapid 1923, când echipa era în Liga 3. Însă rapidiștii l-au refuzat, „Râdeau de el că nu știe să stea în picioare”, a spus Florin Manea la GSP Live. În această iarnă, Lille l-a transferat pe mijlocaș din liga secundă portugheză, de la Leixoes. În schimbul a două milioane de euro. Până acum, Onana a evoluat un singur meci în tricoul lui Lille, fiind titular într-o înfrângere suferită în fața lui Olympique Marseille, scor 1-2, scrie gsp.ro. Florin Manea, directorul sportiv de la FC Rapid 1923 a vorbit despre transferul ratat al mijlocașului camerunez.

Ce a declarat Florin Manea despre Jean Onana

„L-am avut pe Jean Onana în probe, iar noi l-am dat afară și acum joacă în prima ligă din Franța, la Lille. A jucat un meci în Liga 3, chiar cu Progresul în Giulești, pe un nămol… Rădeau câțiva de el, ăsta nu știe să stea în picioare. Eu le-am zis «Băi, vedeți că e bun. Mie îmi place negrul ăla. E adus pe filiera mea». La un an de zile, joacă la Lille, în prima ligă din Franța. Mai râdea și Pancu de el, da. Acum zice «Nu, domne, mie mi-a plăcut de el». După ce a văzut că joacă la Lille… Dacă ți-a plăcut, de ce nu l-ați luat?”.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Cum ar fi fost un cuplu Labeau – Onana?

Este drept, Jean Onana a reușit o perfomanță importantă pânp la 20 ani, anume să joace trei meciuri, dar nu toate întegi, la profesioniști. În rest, el mai ae 22 de partide pentru formația U23 a portughezilor la care s-a consacrat. Totuși trebuie menționat că ar fi fost fabulos ca în prima echipă a celor de la FC Rapid 1923 să apară un cuplu Labeau – Onana. Primul, atacant francez adus cu mare fast. Și care a reușit cifre enorme, anume trei goluri și trei pase de gol în 22 meciuri. Probabil că dacă giuleștenii l-ar fi ratat și pe el, la fel cum s-a întâmplat cu Onana, Brighton juca undeva în Premier League sau Bundesliga.