Fotbal internațional

COVID19 | Scădere cu 9 miliarde de euro a valorii fotbaliștilor

Impact imens avut de covid19 în fotbal la nivel mondial! O piață extrem de profitabilă, cea a sportului rege a fost extrem de lovită în această perioadă. Majoritatea campionatelor de pe planetă s-au oprit pe termen incă nedeterminat. Câteva excemple, precum Belarus, care și-au văzut de treabă sunt excepțiile excepțiilor. Nu contează la scară globală. În schimb, marile cluburi și marii jucători sunt loviți din plin. Un articol apărut pe transfermarkt.com spune că valoarea cumulată a jucătorilor de fotbal a scăzut cu… 9 miliarde de euro!

Scădere uriașă în numai câteva săptămâni

O cifră impresionantă de-a dreptul. Ca să vă faceți o idee aceasta este undeva echivalentul averii pe care o au Donald Trump, Michael Jordan și Richard Branson la un loc! Așadar, pierderi imense. Cum s-a ajuns aici? Nu este prea complicat, fiindcă sursa cu pricina, care este de ani buni cea mai credibilă sursă în stabilirea unei valori orientative a jucătorilor la nivel global, a tăiat din procente. Valoarea jucătorilor născuți în 1998 și după a scăzut cu 10 la sută. În timp ce cei care sunt născuți înainte de 1998 au înregistrat o scădere de 20 la sută. Indiferent de nume!

Mbappe a ieșit cel mai bine din deprecierea cauzată de covid19

Pentru a fi mai clar impactul aparent lăsat de covid19 pe piața fotbalului, vă prezentăm cum arată acum top 10 al celor mai scumpi jucători de pe glob:

Cu toate că schimbările nu au fost semnificative, având în vedere că procentul a scăzut pentru toată lumea, totuși Mbappe, Sancho și Alexander-Arnold au un mic avantaj. Pentru că valoarea lor nu s-a depreciat decât la jumătate decât la restul. Sigur, transfermarkt.com nu stabilește cifrele reale de pe piață, însă funcționează drept cel mai bun și fiabil indicator pe care fotbalul îl poate folosi. Și, în mod cert, cel puțin pentru o perioadă, suntem sigur că transferul de 222 de milioane de euro al lui Neymar de la Barcelona la PSG nu va fi egalat.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.