Diverse

CORONAVIRUS | Rapidistul căre a trecut prin emoțiile testului COVID-19

Coronavirus l-a speriat și pe un fost UEFAntastic! Nu este rapidist care să nu și-l amintească pe Nae Constantin. Cu toate că nu este unul dintre acei jucători de geniu, legendari, care să aibă un loc aparte din acest motiv în istoria unui club, el a avut altceva. La fel de important! Pe Nae îl puteai băga oriunde pe teren, că era gata să fie cel mai bun în acel meci. Fundaș, mijlocaș, atacant. Probabil că s-ar fi descurcat și ca portar. Cu o dăruire și o ambiție fantastice, el a reușit să fie component atât al echipei campioane din 2003, cât și a celei care a ajuns în sferturile UEFA în 2006. Nimic nu îl oprea, nimic nu era imposibil pentru prahovean.

Nicolae Constantin a intrat în contact cu un suspect de coronavirus

Acum, ajuns antrenorul echipei de Liga 3 ACSO Filiași a avut mari emoții în ultimele două săptămâni. Nicolae „Nae” Constantin (46 de ani) a fost nevoit să stea în carantină, la domiciliu, alături de familia sa, după ce a fost într-o clinică unde s-a descoperit că unul dintre doctori intrase în contact cu un bolnav de COVID-19, scrie prosport.ro.

Fostul jucător al echipelor Petrolul, Rapid sau Astra a fost nevoit să stea în autoizolare, acasă, din cauza unui eveniment neprevăzut, scrie Ziarul Prahova. Nae Constantin și-a dus fata, handbalistă la CSM Ploiești, la o clinică de recuperare din București, pentru a efectua la genunchi un tratament post-operatoriu, iar după această vizită a fost anunțat telefonic că trebuie să intre în autoizolare. Motivul? Unul dintre doctori a intrat în contact cu o persoană care avea COVID-19 și, ulterior, a stat aproape de pacienți, inclusiv de fata lui Nae Constantin, Daria, cât și de acesta.

Ce a declarat Nae Constantin despre coronavirus

”Toată povestea a început acum acum două săptămâni, lunea. Atunci a fost Daria la control, a intrat la doctor, a consultat-o. Soția mea a primit joi un mesaj de la clinica respectivă cum că sunt probleme. Eu eram pe drum spre Filiași și m-a sunat soția. Mi-a povestit că a primit un mesaj de la clinica respectivă și că ne roagă să stăm în casă. Să nu ieșim, că doctorul a fost în contact cu un pacient care s-a dovedit a fi pozitiv, dar că este în stare bună. I-am spus să meargă la șeful său, să-i spună problema, să anunțe medicul de familie și să vedem ce este de făcut.”

„Am ajuns până la Filiași și nu știam ce să fac. Eram în camera din pensiunea unde sunt cazat și m-a sunat președintele Florin Spânu să-mi spună că s-a anulat antrenamentul. Atunci s-a decis că nu se mai joacă etapa. Mi-a zis să fac un antrenament cu băieții și apoi să le dau liber până marți. I-am spus că nu pot să fac antrenamentul și i-am explicat situația. Mă simțeam aiurea: cum era le ascund povestea, să mă întâlnesc cu ei și pe urmă să aud că au și probleme? Le-am transmis pe grupul de WhatsApp ce era de transmis, m-am urcat în mașină și-am plecat acasă”, a povestit Nicolae Constantin pentru Gazeta de Sud.

Nae Constantin: ”Ne-a fost teamă. Au fost zile foarte tensionate”

După cele două săptămâni recomandate a fi petrecute în autoizolare, pentru a remarca dacă apar probleme medicale, finalul a fost unul fericit. Nimeni din familia antrenorului prahovean nu a prezentat semne ale infecției cu noul coronavirus.

”Trebuie să recunoaștem că ne-a fost teamă. Au fost zile foarte tensionate. Vineri, 13 martie, s-a confirmat virusul la doctorul respectiv și au început să ne sune toți de pe la DSP și ne-au explicat ce este de făcut. Apoi au venit sâmbătă și i-au luat prima probă Dariei. Am așteptat câteva zile până au venit de au luat și celelalte două probe. Între timp ne-a controlat poliția, jandarmii, veneau la poartă. Trebuia să ieșim toți din casă ca să ne vadă. Și cam asta a fost până ieri (n.r. – luni). Ideea e că nu venea niciun răspuns la teste. Într-un final ne-au spus că dacă ar fi fost pozitive ne-ar fi căutat imediat cei de la București. Ne-au dat o hârtie în care se scrie că putem să ieșim din curte.”

„Am stat cu emoții, pentru că intraserăm la rândul nostru cu o grămadă de lume în contact. Nevasta mea a apucat de s-a dus la muncă și a creat și acolo panică. A fost la serviciu luni, marți, miercuri. Îți dai seama că a băgat panica în toți colegii și colegele. Nu spun câte mesaje primea de la cei cu care ne intersectasem, să afle cum au ieșit testele. Nu e de glumă, pentru că tu poți să pari sănătos și să mergi și să îmbolnăvești o grămadă de lume”, a mai spus antrenorul echipei din Filiași.

CV Nae Constantin

Nicolae Constantin este un fost fundaș central de Liga 1 la Petrolul, Rapid, Astra sau FC Brașov. Ca antrenor, prahoveanul originar din Filipeștii de Târg a fost „secundul” lui Daniel Isăilă la naționala Under 21 a României, apoi la ASA Târgu Mureș, dar și „secundul” lui Răzvan Lucescu sau Octavian Grigore. În luna decembrie a anului 2019 a preluat ca antrenor principal ACSO Filiași, iar în primul meci oficial disputat, singurul din 2020 jucat, pentru că apoi campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei de coronavirus, a obținut o victorie, 1-0 cu Gilortul Târgu Cărbunești. Echipa din Filiași a urcat pe locul 13 în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 15 puncte, însă poziția e tot retrogradabilă.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.