Alte sporturiDaniel Niculae

INTERVIU | Daniel Niculae, într-o astfel de discuție: idolii din alt sport

Fostul internațional român, Daniel Niculae, a vorbit în exclusivitate pentru tiebreak.ro despre pasiunea sa pentru tenis, de când a apărut ea și care i-au fost favoriții de-a lungul anilor:

“În copilărie eram împărțit între fotbal și tenis. Voiam să mă fac <<tenisist>>. Eram pasionat de tenis, nu pierdeam turneele de Grand Slam televizate. Mereu dintre doi rivali îl alegeam pe cel mai slab cotat, pe cel mai muncitor. La fel am făcut și cu Formula 1. La tenis mi-a plăcut Agassi, care avea rivalitatea sa cu Sampras. Mi-a plăcut devotamentul său, nu ceda nicio minge ușor.”

Daniel Niculae l-a admirat pe Agassi, acum este fan Djokovic

„În prezent sunt fan Nole. Este un tip care nu renunță niciodată, are o mare ambiție. La nivel înalt, diferența o face mentalul. Trebuie să fim bucuroși că avem aceste rivalități în sport: Messi și Ronaldo în fotbal, respectiv Federer, Nadal și Djokovic la tenis. Toată lumea îl iubește pe Federer, nu ai cum să nu o faci. Este un jucător fantastic.”

„Sunt mulți care îl iubesc pe Nadal, dar mie îmi place Djokovic. Asta nu înseamnă că îmi displac ceilalți. Sunt jucători ce au calități diferite. Federer parcă este dintr-o altă lume, face totul cu atâta ușurință. Nadal și Djokovic au muncit foarte mult pentru a ajunge unde sunt acum”, ne-a povestit Daniel.

Daniel Niculae despre începuturile sale în tenis și favoriții din circuit

Daniel Niculae evidențiază avantajul stângacilor în sport

Nico scoate în evidență avantajul stângacilor, nu doar la tenis, ci și în celălalt sport pe care îl iubește atât de mult: “Ca fundaș, este foarte greu să te aperi în fața unui stângaci la fotbal, la fel cum e și pe terenul de tenis. Pentru ei e mai ușor, deoarece sunt obișnuiți să joace aproape de fiecare dată cu dreptaci.”

Nico trage tare să îi prindă din urmă pe Maftei și Bilașco

Daniel Niculae s-a retras din fotbalul profesionist în 2018, după două decenii la cel mai înalt nivel. Pasionat de tenis, fostul atacant are ocazia să reia la fileu rivalitățile cu foștii colegi din fotbal:

“Sunt mulți fotbaliști care practică tenisul și o fac destul de bine: Adi Ilie, Vasile Maftei, Marius Bilașco, Bogdan Mara, Cristi Chivu, Basarab Panduru. Mai des am jucat cu Vasile și cu Bilă (n.r. – Bilașco). Între ei există o rivalitate pentru că sunt de valoare apropiată. Au început tenisul mult mai devreme decât mine, dar vin tare din spate. Tot spun asta de câțiva ani de zile, dar tot nu am reușit să îi prind. Poate vor stagna și așa îi ajung”, spune Daniel cu zâmbetul pe buze.

Daniel Niculae despre foștii fotbaliști cu care joacă tenis

Nico vrea să copieze cât mai multe de la Novak Djokovic și știe la ce mai are de lucrat pentru a-și îmbunătăți nivelul. “Până acum ceva timp, nu îmi plăcea să renunț. Din păcate am început să devin puturos. Nu trebuie să îmi las adversarul să câștige punctele ușor. Noi fotbaliștii avem o bază fizică deja, iar cu cât dau mai multe mingi dincolo de fileu, e tot mai greu pentru adversar. Sunt destule lucruri la care pot progresa.”

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.