SPECIAL / Valencia, fabrica de talente din Crângași. Incursiune în… viitor!

Valencia

Duminica de octombrie intr-un din cele mai renumite cartiere ale Bucurestiului, Crangasi. La doar doua statii de tramvai de stadionul din Regie, casa rapidistilor in acest sezon, un grup de copii de doar noua anisori ai Academiei Valencia se pregateste sa joace impotriva celor de Dinamo Bucuresti. Toata saptamana au pregatit acest joc si asa cum era de asteptat… s-au sicanat si la scoala, o parte dintre ei fiind colegi in scolile bucurestene. “Duminica va batem cu 3-0!” sau “Uita-te in clasament sa vezi Valencia pe primul loc!”, se auzea in pauzele dintre ore.

Jecu si Dumitriu coordoneaza micutii de la Valencia de pe banca

Parintii sunt pe margine si se aud multe vorbe de incurajare: “Hai copii! Sunteti cei mai buni!” Nici nu sunt departe de adevar. Copiii de la Valencia Academy se pregatesc dupa metodologia spaniola de trei ori pe saptamana. Sunt evaluati lunar de catre stafful academiei, au preparator fizic, pe Adi Voicu. Omul care coordoneaza activitatea sportiva a 1923.ro la Victory Cup! In timp ce antrenorii au cel putin licenta A. Meciul sta sa inceapa, iar cei doi antrenori ai grupei 2010, Mircea Jecu – campion national ca jucator cu juniorii Rapidul nascuti 1985 si Alin Dumitriu – unul dintre cei mai experimentati antrenori romani la nivel de copii si juniori, le dau ultimele indicatii si ii aseaza pe pozitii.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Romeo Stancu, pilon important in cadrul proiectului

De la un asemenea meci, nu putea lipsi de pe banca Romeo Stancu fostul mijlocas stanga al Rapidului de la mijlocul anilor 2000 si actuala vedeta a 1923.ro la Victory Cup. La 12 trecute fix arbitrul fluiera startul celui mai important meci de la grupa 2010. Valencia Academy – Dinamo Bucuresti. Meciul are ritm, iar piticii alearga pe tot terenul dornici sa castige meciul si apoi sa mearga la meciul FC Rapid 1923 din Regie. Antrenorii dau indicatii de pe margine incurajand tot timpul copiii. Contrar cursului jocului, Dinamo reuseste sa inscrie de doua ori in decurs de cinci minute. Cu toate acestea, de pe margine se aude si mai tare: “VALENCIA! VALENCIA!”. La ultima faza a primei reprize, Valencia trimite mingea in bara, iar rezultatul la pauza este 0-2.

CITEȘTE ȘI  CFR Cluj poate fi detronată! Marele Petrescu s-a făcut de râs în Europa

0-2 pauza, 2-2 final cu Dinamo!

Antrenorii incurajeaza copii, discuta cu ei si fac primele schimbari. Asta se vede pe tabela de marcaj in chiar primul minut al reprizei secunde! Gol spectaculos inscris de Valencia in urma unui sut de la distanta ce loveste bara transversala si trece cu putin dincolo de linia portii. Copiii Valenciei alearga spre egalare de parca acum a inceput meciul. Nu-i de mirare din moment ce fac pregatire fizica saptamanal cu preparatorul Adi Voicu, de cinci ori campion national la rugby cu Dinamo. Un gol al Valenciei pe finalul meciului arunca atmosfera in aer. Asa se inchide tabela unui meci extrem de frumos intre doua echipe de pusti dornici sa faca o cariera in fotbal. Valencia-Dinamo 2-2, iar meciul din retur se anunta cel putin la fel de disputat.

Din Crangasi, imediat in Regie

Copiii se imbratiseaza iar bucuria de pe fetele lor nu se compara cu absolut nimic. “Hai in Regie!” da tonul capitanul Valenciei in timp ce toti ceilalti striga din rasputeri “Hai Rapid!”. Daca vrei ca si copilul tau sa faca sport intr-un mediu sanatos dupa metode spaniole cu antrenori profesionisti din Romania, il poti aduce la antrenamentele Academiei Valencia in Sos Virtutii 26A. Baza sportiva beneficiaza de teren mare 105m x 68m pentru fotbalul 11 vs 11 dar si teren mic 60m x 40m pentru minifotbal.

Persoana de contact: Adrian Ghinguleac, General Manager al Academiei Valencia. Email: adrian.ghinguleac@valenciaacademy.ro.