România – Franța. Ziua cea mai lungă, șampania e la rece! Pregătim sărbătoarea

România U21

Faptul că România U21 a reușit să câștige două meciuri în grupele EURO U21, acolo unde mulți nici măcar nu se gândeau că ne putem califica, este deja o performanță colosală. Meciul cu Franța e ca un bonus. Doar că se poate transforma într-un bonus istoric, iar noi, mai ales că am fost la fața locului, realizăm că România chiar este mare favorită. Să bată! Ca să nu mai spunem că pentru a „evita” semifinalele, ai noștri trebuie să piardă la mai mult de două goluri diferență. Ori asta nu se poate întâmpla. Mai ales că nici Franța nu poate aborda un joc ultraofensiv fiindcă chiar și o înfrângere la un gol diferență ar arunca-o în clasamentul locurilor 2 după Italia. Adică ar lua biletele pentru casă mai devreme decât și-ar fi dorit. Toate motivele să fim optimiști și să credem în băieții pot merge fără probleme fără oprire în drumul către trofeu.

România a spulberat două țări care au ajuns în semifinale la World Cup

Oricum n-ar mai conta. Simpla calificare în semifinale ne-ar repune pe harta fotbalului european măcar până în 2020. După mult timp. Mult de tot! Drumul spre trofeu este tapetat cu nume imense. Croația, Anglia, Franța, Germania, Spania. Poate și Italia. Depinde de rezultatul cu Franța. Dacă le analizăm atent, primele două învinse deja fac parte din careul de ași al World Cup 2018. Locul 2, respectiv locul 4. În timp ce următoarele patru nume, în ordine descrescătoare sunt ultimele patru câștigătoare ale World Cup. Nu îmi schimb afirmația, anume că un astfel de turneu de tineret nu se poate compara în vreun fel cu unul Mondial, de seniori. Doar că vorbim despre crema fotbalului mondial actual, cea care poate produce vârfurile acestui sport. Și care  a produs.

Generația care ne poate duce mai sus decât ne-am gândit

Din păcate, de ceva timp, noi nu mai producem decât valori răzlețe, care însă nu pot conglomera ceva de durată. Drept urmare nu doar că nu avem performanțe, dar nici nu ne calificăm unde contează. Actuala echipă U21 e pe drumul cel bun. Este mult peste așteptări. Iar acest început de iunie 2019 s-ar putea transforma într-un lansator fotbalistic care poate duce fotbalul românesc pe culmi mai înalte decât am bănuit vreodată. Depinde doar de acești tineri ccare va fi deznodământul acestui grup fenomen. Până atunci, să ne bucurăm de meciul cu Franța. Și să sărbătorim împreună calificarea în semifinale care va coincide automat cu calificarea la JO 2020 din Tokyo. Rămâneți pe 1923.ro!

Foto: digisport.ro