Daniel NiculaeIstorie

Ca pe vremuri! Niculae, Buga și Raț, spectacol pentru Rapid într-un meci caritabil

Dinamo 1990 – Rapid 1999 a fost meciul amical organizat de Mircea Lucescu, antrenorul celor două echipe din fotbalul românesc. Scopul a fost unul caritabil, anume acela de a ajuta un adolescent de 15 ani, Gabriel Bălăcean, căruia o malformație genetică îi macină trupul. Pentru a-l ajuta să strângă cei 200.000 de euro necesari tratamentului din Franța. Ce a ieșit, de poveste. Pentru că rapidiștii au învins cu 4-1, iar golurile au fost marcate de legendarii Buga, două, Raț și Niculae. Oameni care au adus atâtea bucurii vișinii de-a lungul anilor. Mai mult, până și golul dinamoviștilor a venit tot de la un… rapidist. Pentru că Robert Ilyeș a marcat în propria poartă.

Goanță, decan de vârstă pentru… Rapid 1999!

Ca să vă faceți o idee mai clară a numelor care au fost pe teren, vă prezentăm lotul rapidist care a fost trecut pe foaie: Coman – Voicu, Dulca, Maftei, Raț, Bădoi, Ilyeș, Goanță, Bolohan, Buga și Niculae. Sigur, o să spuneți că dintre ei, numai Voicu, Dulca, Raț și Bolohan au fost în 1999 pe teren. Dar astea sunt detalii, pentru că, până la urmă, toate numele cu sorginte vișinie care au intrat la această mișcare au scris pagini de istorie, chiar dacă discutăm de trei generații diferite – cu marele Willy Goanță în frunte, dacă începem cronologic. Din păcate au lipsit Pancu, Șumudică sau Nae Stanciu. Oameni cheie atât în 1999, cât și în toată istoria rapidistă.

Imagini de la un eveniment superb

Sunt și imagini video de la partidă, pentru că ea a fost transmisă de Digi Sport. Așadar vă invităm să consultați, la acest link, înregistrările cu golurile marcate, dar și cu alte imagini memorabile de la acest eveniment de colecție. Pentru că 1923.ro, așa cum v-a învățat deja, vă ține la curent cu absolut tot ce este rapidist. Indiferent dacă vorbim despre fotbal sau alte sporturi. În plus, noi nu ne uităm vreodată legendele! Chiar dacă ele nu mai au momentan legătură cu Rapid. Legătura lor este, de fapt, una veșnică! Prin ceea ce au lăsat în urmă, în cartea de istorie care și-a început primul capitol la atelierele Grivița…

Foto: prosport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.