Alte sporturiDaniel Niculae

Reprofilare de senzaţie! Niculae, Maftei, Rada şi Sabău s-au apucat de semimaraton!

14 aprilie 2019 a fost o zi specială. Daniel Niculae şi Vasile Maftei, buni prieteni, au luat startul la un semimaraton popular în Pădurea Băneasa. Având pe tricouri numere care amintesc de primul titlu oficial cucerit de Rapid – cum altfel dacă nu ceva legat de Rapid? – 1266 Vasilică şi 1267 Nico, cei doi au scos timpi extrem de buni, 1:37:46. Pentru că au terminat împreună cursa. Având în vedere suprafaţa de trail, faptul că înainte plouase şi că distanţa a fost mai mare decât cea a unui semi original (21,097 km), 21,5 km, conform site-ului Băneasa Race, putem conchide că foştii campioni şi sfertfinalişti ai Cupei UEFA cu AFC Rapid s-au descurcat nemaipomenit. Pentru a fi mai clari, la viteza alergată ar însemna că, dacă traseul de semimaraton ar fi fost clasic, el ar fi fost parcurs în timpul de aproximativ 1:35:30.

Ionuţ Rada a rupt asfaltul la Cluj-Napoca

Cum în mod normal la trail, pe plat, comparativ cu asfaltul se mai adaugă două-trei minute în medie, remarcăm că ei s-au mişcat la acelaşi nivel cu… Ionuţ Rada! N-o fi el o legendă a Rapidului… Dar măcar a fost coechipier cu cei doi la AFC Rapid. În nucleul dur care s-a calificat în sfertul UEFAntastic din 2006. Ironia sorţii a făcut ca olteanul să alerge şi el la semimaraton, dar nu în Băneasa, prin noroi, ci în Cluj-Napoca, prin oraş. Timp final, la fel de bun, 1:34:16. Cum nici în capitala Ardealului nu a fost chiar distanţa standard, ci undeva la 21,300 km, putem spune fără emoţii că şi fostul fundaş din Giuleşti a coborât undeva sub 1:33 pe distanţa omologată.

Doar cifre, nu vrem să vă înnebunim. Vrem totuşi să remarcăm pofta pentru sport pe care aceşti oameni trecuţi deja de 35 de ani au păstrat-o. Chiar şi când vine vorba despre experienţe noi şi inedite. De asemenea, trebuie adăugat, că Niculae şi Maftei sunt practicanţi cunoscători ai tenisului de câmp.

Ioan Ovidiu Sabău, timp excelent la 50 de ani!

Acum au fost ei trei, dar nici Ioan Ovidiu Sabău nu este străin de aşa ceva, timpul său fiind, de asemenea unul grozav. La semimaraton şi tot la Cluj-Napoca. Nu pe 14 aprilie 2019 totuşi. Ci în 2017 şi 2018. Când a scos 1:41:10, respectiv 1:42:08. Sensibil mai slab decât cei trei mai sus menţionaţi, însă trebuie să menţionăm că unul dintre puţinii oameni care a luat două titluri cu Rapid – 1999 şi 2003 – avea, la ora celei de-a doua curse, 50 de ani! Aşadar, rezultat chiar de excepţie! Un alt om care a rămas în permanent contact cu sportul şi care continuă să fie un real exemplu pentru tinerele generaţii. Despre aceste două curse el a vorbit chiar pe un site specializat. Este vorba despre 4run.ro. În trecut am scris despre un alt fost rapidist care a alergat la o competiţie, anume Iulian Popa.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.