SPECIAL / Iulian Popa a alergat la marathon

Iulian Popa
Iulian Popa s-a "reprofilat"

Iulian Popa a fost motorul care a tras Rapid spre Liga 1 la finalul sezonului 2015-2016. El fiind golgheterul echipei antrenate de Dan Alexa. Acum joacă pentru echipa fanion a judeţului natal, FC Braşov, dar mai are şi alte preocupări. Tot sportive. Mijlocaşul de bandă, cu 7 pe tricou în vremea în care încânta Giuleşti a alergat la Marathonul Braşovului. Acesta a avut loc în weekend, acum ceva zile. Nu a alergat 42 de kilometri, ci în proba de ştafetă. Alături de alţi trei coechipieri. Fiecare câte 10,7 kilometri!

Iulian Popa a vrut iniţial doar să facă o donaţie

Chiar dacă este sportiv de performanţă, la astfel de competiţii nu a mai participat. Şi nu e chiar simplu, ba chiar deloc. Însă echipa din a cărei componenţă a făcut parte şi Iulică Popa a terminat pe 3! Din 30 de echipe, ceea ce reprezintă un real succes. Impresionaţi de rezultatul fostului nostru golgheter, echipa 1923.ro a stat de vorbă cu el. Pentru a ne expune experienţa, dar şi planurile de viitor legate de acest sport. „Mi-a spus finul meu, Florin, că taxa e o donaţie. De aceea m-am înscris în februarie, pentru donaţie. Eram convins că nu voi putea participa! Până la urmă însă, noi am avut meci sâmbătă, iar cursa a fost duminică. Oricum am fost suspendat şi nu aş fi putut juca”, relatează Iulian Popa.

Vrea să alerge la semimarathon, 21 kilometri

Aşa că omul cu 97 de meciuri în Liga 1 a mers la alergat, a prins podiumul şi apoi ne-a făcut şi un rezumat. Fascinat fiind de experienţa trăită. „A fost prima dată, dar voi mai merge! Curând o să încerc un semimarathon! Nu mă gândesc deocamdată la un marathon întreg, dar pe viitor, cine ştie!”, îşi încheie Iulică povestea independentă de fotbal. Consumată într-una dintre zilele sale libere.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!