Atomic! Un fost coleg al lui Cristiano Ronaldo vine să răpună steaua

Cristiano Ronaldo Lionel Messi, Rapid, fotbal, joc de noroc
Cristiano Ronaldo Lionel Messi, Rapid, fotbal, joc de noroc

S-au dus vremurile când era prietenul lui Cristiano Ronaldo la Sporting! Marius Niculae (37 de ani) va evolua în acest final de sezon în Liga a IV-a, la CS Dinamo, echipa aflată în proprietatea lui Nicolae Badea, anunţă Sport.ro, citat de ProSport. Marius Niculae s-a retras oficial din fotbalul profesionist în 2015, însă acum urmează să fie legitimat la CS Dinamo, echipă care activează în Liga a IV-a, pe Municipiul Bucureşti. Dinamo se luptă cu steaua şi Carmen pentru câştigarea titlului şi implicit pentru promovarea în Liga a III-a. De-a lungul carierei, „Săgeată” a mai jucat pentru Sporting Lisabona, Standard Liege, Mainz, Inverness, Kavala, FC Vaslui, Shandong Luneng şi Hoverla Uzhhorod. La Sporting, Niculae a fost coleg cu Cristiano Ronaldo, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur.

De la Cristiano Ronaldo, la… Călărași!

După 18 etape, steaua e lider în Liga a IV-a pe Bucureşti. Băieţii lui Marius Lăcătuş au acumulat 49 de victorii, după ce au înregistrat 16 victorii, o remiză şi o singură înfrângere, 0-1 cu Carmen. CS Dinamo se află pe locul secund, cu 47 de puncte. Carmen completează podiumul, cu 45 de puncte. Progresul 2005 ocupă ultimul loc de playoff, cu 42 de puncte. La finalul sezonului regular, primele patru clasate merg în playoff. Campioana pleacă cu trei puncte, locul secund cu două puncte, a treia clasată cu un punct, iar locul 4 cu zero. Fiecare joacă cu fiecare, iar la final se trage linie şi campioana playoff-ului merge la barajul pentru accederea în Liga a III-a. În acest an, campioana Ligii a IV-a din Bucureşti va înfrunta campioana Ligii a IV-a din judeţul Călăraşi.

AFC Rapid, pepinieră pentru steaua!

Interesant e că nici steaua nu a stat cu mâinile în sân. Marius Pena (33 de ani) a ajuns la un acord cu militarii şi va evolua sub comanda lui Marius Lăcătuş până la finalul sezonului, anunţă Sport.ro, citat de ProSport. Pena s-a retras de curând, a primit un post în conducerea Concordiei Chiajna, dar se pare că nu mai poate sta departe de gazon.

De ce a ales jucătorul liga a patra

Fostul atacant al Oţelului a ales să semneze cu steaua datorită suporterilor care încurajează meci de meci echipa lui Lăcătuş: „Urmează să fie oficial în curând, după ce îmi rezolv nişte probleme. Sunt motivat de idee, aş veni la Steaua pentru că vreau să văd cum e fotbalul cu suporteri. Am uitat cum e cu galerie, cu zgomot, cu agitaţie, de la Galaţi n-am mai trăit aşa ceva. Mă uit şi la Liga 1, în afară de derby-uri nu mai vezi meciuri cu suporteri. Deci asta mă atrage la Steaua, plus faptul că au un proiect foarte interesant, sper să îi pot ajuta!”, a spus Marius Pena, pentru ProSport.

Atacant cu aproape un gol la zece meciuri

Marius Pena s-a remarcat în cariera sa la Oţelul Galaţi, echipă cu care a cucerit titlul în Liga 1 şi Supercupa României. A reuşit chiar să înscrie pentru Oţelul în Liga Campionilor, contra lui FC Basel. Până să se retragă, a mai jucat la Concordia Chiajna, unde a înscris 11 goluri în 120 de jocuri. Atacantul calcă pe urmele tatălui său, Gheorghe Pena, care a evoluat în tricoul stelei la finalul anilor ’80. Marius Pena a copilărit în Ghencea, iar acum trebuie să pună umărul la promovarea echipei în Liga a III-a. De-a lungul carierei, Marius Pena a mai evoluat pentru Progresul, Râmnicu Vâlcea şi FC Baku. De asemenea, între 2004 și 2006 el a jucat la AFC Rapid, însă pentru echipa secundă a clubului din Giulești.

CITEȘTE ȘI  Cristiano Ronaldo scrie istorie: primul cu cinci campionate europene, 11 goluri marcate

LĂSAȚI UN MESAJ