Daniel PancuRapid

Principiile pe care le are antrenorul Daniel Pancu au fost puse pe hârtie

Daniel Pancu l-a înlocuit pe Constantin Schumacher pe banca Fotbal Club Rapid în toamnă. Rezultatele au fost, până acum, de partea sa. Echipa este pe primul loc în seria ei de liga a 3-a, la patru puncte de Unirea Slobozia. Motiv pentru care promovarea pare a bate la uşă. Dincolo de acest fapt, trebuie spus că Pancone lucrează din greu pentru a ajunge ca antrenor la un nivel cât mai apropiat de cel la care a fost ca jucător. Este greu, foarte greu. Nu de alta, dar ştie toată lumea că fotbalişti cu calităţi precum ale sale au fost cât să numeri pe degete după Revoluţie. Şi nu numai la Rapid, ci atunci când vorbim de fotbalul românesc. Mai ales dacă discutăm despre oameni de atac.

Daniel Pancu este promotor al fotbalului ofensiv

Nu vom repune pe tapet cariera fotbalistică a lui Pancu. Acum este momentul să facem o analiză incipientă a filosofiei sale de antrenor. În iniţierea căreia folosim principiile pe care se bazează, în acest moment, modul în care el abordează fotbalul de pe bancă. Mai jos, aveţi scrise chiar de el, în faţa jucătorilor, principalele cerinţe. Acestea au fost afişate într-o fotografie postată de pagina de Facebook FC Rapid 1923. La nivel de concept, toate par excelente şi promotoare ale unui fotbal ofensiv. Nici nu putem spune că giuleştenii nu au practicat un joc de atac de când Pancone a preluat banca. Chiar dacă nici înainte echipa nu juca prost. Până la urmă, când eşti în liga a 3-a şi evoluezi împotriva unor echipe mai slabe, nu poţi ajunge la nivelul lui CFR Cluj sau CS U Craiova peste noapte. Nu are rost să facem alte comparaţii deplasate.

Ţie cum ţi se par principiile lui Pancone?

Cert este că echipa 1923.ro vă invită şi pe voi să vă exprimaţi părerea vizavi de principiile pe are le consideră Daniel Pancu ca fiind fundamentale în pregătirea şi organizarea jocului. Noul Rapid este la început de drum, la fel ca şi legenda giuleşteană în cariera de antrenor. Un mix incipient din care, sperăm noi, până la urmă, să iasă ceva frumos. Care să justifice cu vârf şi îndesat aceşti ultimi ani de agonie. Stare de fapt în care sportul de lângă Podul Grant s-a afundat cu neputinţă.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.