Rapid

POVESTE / Alex Costache, undă verde pentru fotbal după 14 luni de chin

Să fii bolnav în România este un risc enorm. Mai ales când trebuie să interacţionezi cu interiorul unor instituţii medicale. 30.09.2017 e data la care începe coşmarul. În meciul AFC Rapid – Academia 0-3, Alex Costache, de la oaspeţi, după numai câteva minute de la intrarea pe teren, urlă de durere. Ligamentele genunchiului puştiului de numai 18 ani au trosnit. Operaţie, urmau şase luni de recuperare. Crunt. Doar că ceva nu a mers bine, iar după o perioadă operaţia a trebuit refăcută. Un stafilococ i-a provocat deranj mare în genunchi. Din cauza unui fir de la operaţie, pe care organismul nu l-a acceptat. Perioada de inactivitate şi recuperare chinuitoare se prelungea. Singurul noroc este că organismul e tânăr şi, în mod normal, refacerea se poate consuma mult mai repede.

Stafilococ auriu şi o infecţie oribilă la gambă pentru Alex Costache

Doar că un control post-operatoriu, după a doua intervenţie a dezlănţuit infernul: infecţie cruntă dobândită pe masa de operaţie. Gamba, înainte de control, era tare ca piatra. La aproximativ un an de la oribila accidentare, Alex Costache era într-o situaţie şi mai dificilă. Trebuia urcat de urgenţă pe masa de operaţie, pentru că nu este deloc de glumit. A fost tăiat instant şi locul curăţat. Conţinutul ce trebuia drenat nu poate fi descris în cuvinte şi nici nu ajută pe cineva. Vă puteţi doar imagina… Intervenţia a reuşit. Urmată de o lună de tratament intensiv cu antibiotice. O lună de stat în spital, cu perfuzii din şase în şase ore! Doar aşa a putut elimina microbul din organism. Plus încă o săptămână cu tratament la domiciliu. Pe 21 noiembrie urma controlul. Puştiul şi familia sa îl aşteptau cu înfrigurare. Se rugau ca medicii să dea vestea cea mare.

Alex are undă verde pentru fotbal, succesul îl aşteaptă!

Veste care, din fericire, vine! Infecţia este istorie, Alex poate relua antrenamentele normale. O bucurie imensă, ca de final de an. Chiar dacă, în această perioadă, puştiul s-a mai antrenat. Abia acum poate spune că este complet refăcut, că pericolul a trecut, iar coşmarul este terminat. O accidentare cu complicaţii uriaşe care, în mod sigur, va fi o amintire amară pentru tot restul vieţii. Dar şi frumoasă în acelaşi timp pentru că Alex a trecut cu bine peste această încercare dificilă. De acum urmează cea mai frumoasă parte a carierei, poate chiar a vieţii. Fiindcă Alex Costache chiar are potenţialul să ajungă un fundaş ceantral sau dreapta de top în fotbalul românesc!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.