Istorie

AMINTIRI / Rapid a rămas în inima lui Sabin Ilie

În 2003, la un an după ce şi-a încheiat conturile cu Valencia, Sabin Ilie a semnat cu Rapid, unde a jucat între 2003 şi 2005. Nu a reuşit să câştige vreun trofeu în Giuleşti, însă are amintiri frumoase din acea perioadă”Am preferat să mă întorc la Rapid. Cei de la Debrecen au vrut să îmi prelungească contractul, dar am vrut să vin la Rapid. M-au căutat Dinu Vamă şi Mircea Rednic. Am plătit o sumă mică pentru a pleca din Ungaria. Mi-a rămas în suflet Rapid, pentru că deja ajunsesem la maturitate, aveam 27 de ani. Când am jucat la Steaua eram doar un copil. La Rapid trebuia să fiu un exemplu, să trag echipa după mine. M-am îndrăgostit de Rapid„, spune Sabin Ilie în TOP INTERVIUL acordat Telekom Sport.

Glume cu Zyiati și Copos din perioada Rapid

Evident, o parte dintre amintirile simpatice pe care le păstrează fostul golgeter al României din Giuleşti se leagă de Goerge Copos: ”Aveam un salariu bun la Rapid. Veneam de la Valencia, am semnat imediat, pentru că ştiam dinainte pe ce bani vin. M-am înţeles foarte bine cu domnul Mircea Rednic şi mai ales cu Răzvan Lucescu. Îmi amintesc că era ziua de naştere a lui Zyiati şi glumeam cu domnul Copos să îi aducă o maşină mai mare. Zyiati era mai mare şi îi dăduse o maşină micuţă, dar i-a făcut cadou de ziua lui o trotinetă. Să meargă cu trotineta, să nu mai meargă cu maşina. Eu trebuia să primesc o maşină, dacă dădeam în derby-ul cu steaua trei goluri. Am dat doar două, pentru că m-a schimbat la pauză.”

Sabin Ilie și-a amintit de dubla marcată cu steaua

Noureddine Ziyati este un fotbalist marocan adus de Mircea Rednic la Rapid în 2003 de la Antwerp. A jucat doar un sezon în Giuleşti, dar a intrat rapid în inimile fanilor rapidişti. Şi-a continuat cariera la Amkar Perm şi Al Sailya, apoi în ţara sa natală la FUS Rabat şi Chabab.. Sabin Ilie îşi aminteşte şi de un pariu făcut cu Răzvan Lucescu: ”Ştia să motiveze jucătorii foarte bine. Se vedea şi în jocul meu. Dădeam randament maxim. Am făcut şi un pariu în perioada de pregătire din Cipru şi Franţa şi am spus că în primele trei meciuri dau patru goluri, dar trebuia să dau gol cu Steaua. Chiar aşa fost. Am dat acasă gol, în deplasare la Cluj şi acasă, iar în minutul 29 cu Steaua era 2-0, dădusem două goluri. Şi ai putut să te bucuri? M-am bucurat! Nu era greu să joci împotriva stelei? Nu.”

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.