IstorieMircea Lucescu

Blat pe vremea lui Mircea Lucescu?! Ce a declarat Nae Stanciu

Nae Stanciu, fostul căpitan al Rapidului, a recunoscut că a participat la o partidă cu final previzibil. Chiar şi pe vremea când echipa din Giuleşti era antrenată de marele Mircea Lucescu. Anii ’90 au fost unii extrem de tulburi în campionatul intern, înfiinţarea Cooperativei stabilind la masa verde cine retrogradează. Era perioada reciprocităţilor şi a blaturilor, cu greu trecând o etapă fără vreo partidă cu cântec, scrie digisport.ro. Chiar şi granzii intrau în acest mecanism, chiar dacă jocurile erau în general făcute astfel încât să se evite retrogradarea.

Rapid – Rocar 1-1 s-a jucat în aprilie 2000

Astfel, Nae Stanciu, fost căpitan al Rapidului, a dezvăluit că a participat la o partidă aranjată. Pe vremea când formaţia din Grant era antrenată de cel mai bun antrenor din istoria modernă a României, Mircea Lucescu. Meciul în cauză a fost Rapid – Rocar 1-1, care s-a jucat în Giulești pe 5 aprilie 2000, în etapa a 27-a a Diviziei A. Dinamo scăpase în câştigătoarea titlului, având un avans enorm faţă de giuleşteni. În schimb, la polul opus al clasamentului, Braşov şi Rocar duceau o luptă la baionetă pentru evitarea retrogradării. Orice punct era important, astfel că formaţia finanţată de Neţoiu a obţinut promisiunea unui egal în Giuleşti.

Nae Stanciu a explicat ce s-a întâmplat la acel meci

„Îmi aduc aminte o dată cu celebrul portar Tudor de la Rocar am primit o minge și am dat o lumânare de la vreo 40 de metri, plouase, mingea a căzut, portarul a ieșit s-o prindă. Meciul s-a terminat până la urmă 1-1. Cu toate că am dat gol, am fost apostrofat. S-a terminat cred că atât cât trebuia, 1-1”, a spus Nae Stanciu pentru gsp.ro, citat de DigiSport. În cele din urmă, şi Braşov, şi Rocar s-au salvat, având un final de campionat cu foarte multe rezultate pozitive. Dinamo a luat titlul, cu 12 puncte avans în faţa Rapidului.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.