Rapid

Transparență totală! Burcă, acționar majoritar până la intervenția Primăriei?

Departamentul de comunicare al Fotbal Club Rapid a decis să abordeze o politică de transparență totală în relația cu suporterii. Astfel încât a răspuns la 10 întrebări prin intermediul site-ului oficial al clubului. Printre acestea, poate cele mai impăortante îl au ca subiect pe Ovidiu Burcă, managerul de proiect. Pentru a fi fair play, așa cum 1923.ro v-a obișnuit dintotdeauna, vă redăm integral articolul postat de reprezentanții echipei susținute de Primăria Sectorului 1. Pentru ca apoi să tragem niște concluzii logice, de bun simț.

Comunicat inntegral al Fotbal Club Rapid

Începând de astăzi (n.r. – 20 septemberie), vom încerca să răspundem săptămânal unor serii de întrebări pe care suporterii rapidiști le adresează conducerii prin intermediul paginii de Facebook – Peluza Nord – Rapid Bucuresti.

Astfel, răspunsurile la cele 10 întrebări selectate în această săptămână sunt următoarele:

Acționariatul

1. Dacă Angelescu deține 40% din acțiunile clubului, cine deține restul de 60%?
La momentul actual componența acționariatului este următoarea: 40% acțiuni – Victor Angelescu, 30% acțiuni – Academia Rapid, 30% acțiuni – Ovidiu Burcă. Academia Rapid este cea care reprezintă centrul de copii și juniori ai Rapidului. Pentru cele 30% din acțiuni deținute de către Ovidiu Burcă sunt discuții în scopul de a fi preluate de către Primăria Sectorului 1.

Problema AFC Rapid și ACS Rapid FNG

2. Când va rămâne doar un singur Rapid, iar celelalte 2 entități vor dispărea?
Atunci când reglementările, din Registrul Comerțului, de lichidare a SC Fotbal Club Rapid S.A. vor ajunge la final, vom putea susține toate demersurile legale pentru ca tot ceea ce are legătură cu marca Rapid București să nu mai poată fi folosit sub nici o formă de către alte entități.

Fan-shop

3. De ce nu se iau măsuri pentru deschiderea Fan-Shop-ului de la stadion măcar cu două ore înainte de meciuri și o oră după?
Magazinul de tip Fan-Shop, din incinta stadionului, este închis și sigilat în urma neînțelegerilor dintre societatea SC Fotbal Club Rapid S.A., aflată în faliment, și C.S. Rapid. Suntem în curs de achiziționare și deschidere a unui fan-shop de tip mobil, care să fie amplasat într-o primă fază în apropierea stadionului Giulești, până la momentul demarării procesului de reconstrucție a arenei. Magazinul destinat fanilor va fi deschis și în zilele de
meci, atât înainte, cât și după finalul acestuia.

Denumirea clubului

4. De ce nu suntem FC RAPID BUCUREȘTI, ci FC RAPID 1923? Este o altă amânare și acoperire a adevărului pentru suporteri? Echipa intrată în faliment era FC RAPID BUCUREȘTI, dacă avem totul cumpărat și suntem cei ce duc spiritul mai departe, de ce FC Rapid 1923?
Nu este nici o problemă să folosim exclusiv numele FC Rapid București. Am considerat la un moment dat că Rapid 1923 aduce acel parfum interbelic și boem datorită alăturării anului nașterii brandului Rapid. În opinia noastră 1923 reprezintă un important diferențiator și un element de unicitate cu care toți rapidiștii ne mândrim. Putem iniția un sondaj între suporteri pentru a alege: FC Rapid București sau FC Rapid 1923.

Transmiterea în direct a meciurilor din deplasare

5. Nu se poate face ceva pentru transmiterea meciurilor din deplasare de către club? Sunt mulți rapidiști care nu pot ajunge și își doresc enorm să își vadă Rapidul.
Transmiterea online a meciurilor din deplasare a reprezentat o problemă prioritară pe care am rezolvat-o. Pentru a putea transmite live trebuie să obținem de fiecare dată acceptul gazdelor, acestea având obligația să anunțe FRF, iar noi să venim cu logistica necesară. Începând cu primul meci din deplasare vom transmite întâlnirea, cel mai probabil pe pagina oficială de Facebook a clubului.

Plecarea lui Daniel Niculae

6. Concret, de ce s-a retras Daniel Niculae? Ce l-a deranjat atât de tare?
Decizia de a se retrage i-a aparținut în totalitate strict lui Daniel Niculae. Este o decizie pe care i-am respectat-o, deși l-am dorit permanent alături de noi. Ca și club însă, nu putem oferi un răspuns în numele lui Daniel Niculae.

Reconstrucția stadionului Giulești

7. Veți face vreun demers pentru ca stadionul să aibă mai mult de 14.000 de locuri? Se mai construiește altul? De ce nu faceți demersurile necesare pentru urgentarea lucrărilor?
Reconstrucția stadionului reprezintă un proiect aprobat de către Fondul Național de Investiții pe care FC Rapid București nu îl poate influența. Stadionul aparține și va aparține și în viitor de Ministerul Transporturilor, iar noi vom plăti chirie către C.S. Rapid pentru meciuri și antrenamente.

Plecarea lui Nae Stanciu

8. De ce nu ați anunțat plecarea lui Nae Stanciu?
Nicolae Stanciu a fost, este și va rămâne un simbol al Rapidului, dar nu a deținut nici o funcție oficială în cadrul clubului. Au existat discuții în legătură cu cooptarea sa, însă viziunile au fost diferite și nu s-a ajuns la un numitor comun.

Șansele să se joace în Regie

9. Care sunt șansele să jucăm în Regie după începerea lucrărilor la Stadionul Giulești?
Stadionul din Regie reprezintă prima opțiune pentru disputarea meciurilor Rapidului din postura de gazdă, după ce arena din Giulești va intra în reconstrucție. Acest stadion a fost  ales în primul rând datorită vecinătății cu cartierele Giulești și Crângași, leagăne ale istoriei rapidiste. Discuțiile vor fi aprofundate și finalizate în momentul în care se va ști cu exactitate data în care stadionul Giulești nu va mai fi utilizabil.

Plecarea lui Florin Stancu

10. Având în vedere că partea stângă pare „veriga slabă”, iar Lădaru joacă mijlocaș, de ce nu a fost păstrat Mihai Stancu la echipă?
Strategia de alcătuire a lotului pentru abordarea sezonului din Liga a III-a a fost influențată de regulamentul care obligă la folosirea a cel puțin 3 juniori pe tot parcursul meciurilor. Această regulă duce la cooptarea a cel puțin 6 juniori în lot. După campionatul petrecut în Liga a IV-a, staff-ul tehnic al echipei a trebuit să asigure un echilibru între jucătorii cu experiență și juniori. Astfel a fost luată decizia ca postul de fundaș stânga să fie acoperit de către jucătorul Lădaru și de un junior, respectiv Demici.

Concluzii

Dintre cele zece întrebări și răspunsuri, redate în stare brută mai sus, de pe site-ul oficial al club uului Fotbal Club Rapid, două se detașează, am spune noi, ca importanță. În primul rând, problema acționariatului. Practic, Victor Angelescu are 40 la sută. Apoi Burcă are 30 la sută din acțiuni, iar 30 la sută Academia Rapid. Cea care este reprezentată de Rapid Redivivus 2017, în care acționari rămăseseră… Burcă, Nahoi și Manea. Cel puțin asta apare aici în ultimul raport. Cu alte cuvinte, în bună măsură, Academia Rapid înseamnă tot Ovidiu Burcă. Iar dacă managerul de proiect nu are chiar 60 la sută dintre acțiuni, măcar 40 la sută, la egalitate cu Angelescu tot are. Presupunând că se iau în considerație cele 30 la sută declarate plus încă 10 prin împărțirea logică, la trei.

Primăria Sectorului 1, oficial la Fotbal Club Rapid

Așadar se poate considera că Ovidiu Burcă este acționar majoritar măcar la nivelul lui Victor Angelescu. Chiar dacă, acesta din urmă nu apare în vreun fel. În nume propriu sau prin vreo firmă pe echipament. Alături de Greenfield sau Superbet. De GFR nu mai spunem nimic, pentru că e jenant să abordăm acum problema că echipa încă joacă în echipamentul de anul trecut, neupdatat din vreun punct de vedere. Este un subiect pe care îl vom aborda separat. Revenind la Burcă, acesta ar trebui, conform a ceea ce scrie mai sus, să renunțe la 30 la sută din acțiuni în favoarea Primăriei Sectorului 1. Este practic prima dată când se confirmă ideea că entitatea s-ar putea implica financiar la echipa care joacă cu numele ei pe spate de mai bine de un an.

Vrăjeala cu Nae Stanciu

Însă Ovidiu Burcă ar rămâne, chiar și așa, acționar. Acum dacă e 10 la sută sau mai mult, rămâne de văzut. Nici una dintre aceste situații nu este de condamnat. Dimpotrivă, lucrurile, pe hârtie, arată nemaipomenit. Numai că aici intervine o chestiune pe care 1923.ro a expus-o cu ceva timp în urmă și pe care Fotbal Club Rapid nu a anunțat-o în vreun fel. Anume plecarea lui Nae Stanciu, omul cu cele mai multe meciuri din istoria Rapidului. Nimeni nu a anunțat nimic, iar adevărata bombă acum vine… Anume aceea că se anunță, nonșalant,  că el nu deținea vreo funcție oficială la club! Ne-am încăpățânat și am căutat în arhivă și am văzut cum Nae Stanciu a fost anunțat ca înlocuitor al lui Ovidiu Burcă, cel care se „retrăsese” din proiect! Cu alte cuvinte, acum se certifică o minciună gogonată expusă de giuleșteni.

Ovidiu Burcă, creierul indispensabil pentru proiectul Fotbal Club Rapid

Practic, luând șirul logic al evenimentelor, Ovidiu Burcă nu a părăsit niciodată corabia, iar Nae Stanciu, în acea conferință, a fost doar o lovitură de imagine pentru, poate, Daniel Niculae?! Să zicem… Care, apropo, după un an a declarat că nici el nu avea altă funcție oficială în afară a celei de… jucător! Nu e nimic, o sü aflüm sigur și că Burcă este piatră de temelie pentru că este mai important, competent și cu un capital de imagine mai bun decât Pancu, Iencsi, Maftei, Niculae și Stanciu la un loc. Ceea ce poate fi adevărat undeva în Univers. Numai că deținem adevărul că suporterii au fost păcăliți cu Niculae și Stanciu, care, apropo, sunt istorie, dar acum pot sta liniștiți pentru că Burcă și Angelescu asigură un viitor prosper. Așa să fie! Dar până atunci adresăm și noi două întrebări, de bun simț. Chiar dacă nu pe Facebook…

  1. De ce a fost anunțată retragerea lui Ovidiu Burcă dacă el nu a plecat niciodată?
  2. De ce Daniel Niculae și Nae Stanciu au fost conducători, doar la nivel declarativ, și nu s-au făcut și acte?

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.