POVESTE / Rapid și numele care a scris istorie în Giulești!

Auer Rapid
Stephen Auer joacă la Rapid Viena

Nu avem cum să ascundem că orice eșec al csa steaua / fcsb este o bucurie. Nu de alta, dar într-o țară civilizată, nici una dintre aceste echipe care, în definitiv, își trag seva din același loc comun, nu ar fi trebuit să existe. La noi se poate. În fine, recent, fcsb a fost scoasă de Rapid Viena din Europa League. Ceea ce e foarte bine. Numai că povestea descoperită în spatele acestui club cu asemănări lingvistice și legături istorice cu Rapidul din București este superbă. În minutul 65 al meciului retur dintre Rapid Viena și fcsb, austriecii au făcut o schimbare, aparent banală.

Ștefan Auer este, în teorie, tot austriac

Stephen Auer, austriac sadea din Viena a intrat pe teren. Pentru puțini acest nume spune ceva. Dar pentru rapidiștii mai vechi sau pentru cei pasionați de istoria clubului de lângă Podul Grant nu se poate ca acest nume să nu trezească fiori pe șira spinării. Asta pentru că în Giulești, între 1936 și 1941 a jucat Istvan Avar sau, mai pe românește, Ștefan Auer. Cu toate că prenumele se ortografiază diferit, el provine din același izvor lingvistic. Iar numele de familie nu lasă loc de vreo interpretare. Vorbim aici despre unul dintre cei mai mari atacanți din istoria Rapidului. Om care, în fapt, are origini austriace la rândul său. Bine, ele țind e faptul că locul nașterii sale apare ca fiind Imperiul Austro-Ungar. Cu toate că lumina zilei a văzut-o la Arad. Oraș românesc, dar care atunci era sub ocupație.

E din 2015 la Rapid Viena

Stephen Auer nu are, cel puțin momentan, aceeași importanță pentru Rapid Viena precum Ștefan Auer o avea în Grant acum opt decenii. Numai că această similitudine, alipită celorlalte și adunată cu eliminarea fcsb din Europa ne-a determinat să facem această scurtă trecere în revistă. Stephen Auer, 27 ani, joacă la Rapid Viena din 2015. A îmbrăcat tricoul verde de 69 de ori și a marcat două goluri.

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!