Diverse

INFO / Cristiano Ronaldo a debutat la Juventus, Julio Baptista, prezentat la CFR

Data de 18 august 2018 va rămâne o pagină destul de importantă în istoria fotbalului mondial. Dar și în cea a fotbalului românesc. Și, într-o proporție mai mică a fost impactat și cel din Germania. Vom lua însă pe rând evenimentele, în ordinea importanței lor. Pentru că, până la urmă, și pe voi vă interesează în aceeași ordine cronologică. E adevărat, transferul lui Cristiano Ronaldo le pune pe toate celelalte cu mult în spate.

18.08.2018 – debut Cristiano Ronaldo la Juventus Torino

De fapt nu transferul, ci faptul că a debutat într-un meci oficial pentru Juventus Torino. Când joci șase ani la Manchester United, nouă ani la Real Madrid, când iei cinci Baloane de Aur, cinci Champions League, dai 450 goluri pentru echipa din capitala Spaniei, asta chiar e o știre. Cu toate că Cristiano Ronaldo nu a marcat, debutul său a venit într-un meci nebun. Câștigat de noua sa echipă cu 3-2 în prelungiri. CR7 nu a reușit prea multe, dar a fost la un pas să îl bage pe portarul advers în spital. În fapt, acesta a și părăsit terenul pe targă. Să sperăm că totuși este OK. Altfel spus, pentru Ronaldo începe al 16-lea sezon la cel mai înalt nivel. La al treilea gigant al Europei, într-o țară diferită. Zi istorică în fotbalul mondial!

18.08.2018 – Julio Baptista, prezentat la CFR Cluj

CFR Cluj a reușit, în aceeași zi, să îl prezinte pe Julio Baptista. Chiar și ajuns la aproape 37 ani, brazilianul este, la ani lumină distanță, cel mai mare fotbalist care a venit vreodată în România. Ne gândim numai la faptul că a jucat la FC  Sao Paolo, Real Madrid, Arsenal Londra, AS Roma și FC Sevilla. A jucat și a dat goluri, nu așa! Plus cele 48 de selecții și cinci goluri din naționala Braziliei. Națională alături de care a luat… patru trofee! Două Cupe ale Confederațiilor și două Copa America. E adevărat, nu a jucat decât în finala continentală din 2007. Când a și marcat un gol în victoria supremă, 3-0 cu Argentina lui Messi. Cu un așa CV pus pe masă nu se poate ca acest moment să nu intre definitiv în istoria fotbbalului românesc.

18.08.2018 – Frankfurt, deținătoare a Cupei Germaniei, umilită

Nu în ultimul rând, ca un detaliu de culoare, trebuie menționat ce s-a întâmplat  în Germannia. În Cupă mai exact. Deținătoarea trofeului, Eintracht Franckfurt a fost umilită, fiind eliminantă cu scorul de 2-1 de o echipă de liga a 4-a. Este vorba, ce e drept, despre o formație destul de cunoscută în Germania. Este vorba despre SVV Ulm. Sigur, s-au mai văzut astfel de rezultate prin Europa. Dar nu atât de des încât să nu fie un subiect interesant de abordat.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.