AJUTOR! Adelina Gavrilă – Oancea, marea campioană rapidistă, are nevoie de sânge!

Adelina Gavrilă
Adelina Gavrilă

O componentă a familiei rapidiste, fosta atletă Adelina Gavrilă – Oancea, are nevoie de sprijinul nostru. În vârstă de 39 de ani, Adelina urmează să devină mamă în data de 2 august. În timpul sarcinii, au apărut unele complicații extrem de rare, placenta întinzându-se în corpul ei și acoperindu-i organele interne. După naștere, medicii vor efectua o intervenție foarte complicată, în vederea curățării organelor interne. Conform specialiștilor, o astfel de operație este foarte riscantă, consecința imediată fiind sângerări masive, scrie clubulrapid.ro.

Adelina Gavrilă a participat la două ediţii ale JO!

Adelina Gavrilă-Oancea are, așadar, nevoie de sânge. În acest context, suporterii rapidiști  şi nu numai, care îndeplinesc condițiile de a fi donatori, sunt invitați să o ajute pe sportiva aflată într-un moment critic. Șansele de supravieţuire estimate într-un astfel de caz nu depășesc 20%, dar și pentru acestea este nevoie de sânge uman, care poate veni doar de la oameni cu suflet. Adelina Gavrilă-Oancea a practicat triplusalt. Este campioană europeană de junioare și medaliată cu bronz la mondialele de juniori și tineret. De asemenea este medaliată cu bronz la Universiada din 1999 și participantă cu o clasare pe locul 15 la Jocurile Olimpice de la Atena, în 2004 și locul 19 la JO de la Beijing în 2008.

Să facem un bine! Să donăm sânge!

Aşadar, acum nu mai contează pe cine susţinem. Însă pentru noi rapidiştii este cu atât mai important să fim oameni. Nu e nevoie de bani, ci de ceva mult, mult mai important şi greu de obţinut. Sângele nu se poate dona pe Facebook, prin SMS. Nu, trebuie să mergem la faţa locului, să ne lăsăm înţepaţi. Un disconfort aproape inexistent, dar datorită căruia putem ajuta o mamă să îşi crească cei doi copii! În plus, pentru cine nu ştie, donarea de sânge, ajută şi organismul ce îl oferă, pentru că se regenerează. Să ne mobilizăm pentru Adelina, aşa cum rapidiştii au făcut-o de atâtea ori, inclusiv când a fost vorba de donat sânge. Este nevoie de mult! Cel puţin nouă persoane au donat deja, asta înseamna cam patru litri. Care însă nu sunt suficienţi pentru aşa ceva! Haideți să o ajutăm pe sportiva care s-a dedicat culorilor alb-vișinii! Mai avem patru zile!

CITEȘTE ȘI  Dani Coman a oferit prima reacție după venirea lui Daniel Niculae la FC Rapid 1923

LĂSAȚI UN MESAJ