Fotbal internaționalNaționala de Fotbal a României

NEWS ALERT / Retragerea unui colos! România – Finlanda, ultimul meci pentru Lobonţ

Bogdan Lobonţ, 40 de ani, a anunțat că își va încheia cariera de jucător! La meciul România – Finlanda, din 5 iunie. Anunțul a fost făcut pe site-ul Federației Române de Fotbal. Care a dezvăluit că va organiza o festivitate pentru portarul care a adunat 85 de prezențe sub tricolor. Bogdan Lobonţ și-a început cariera la Corvinul Hunedoara. Apoi a mai jucat la Rapid, Ajax, Dinamo, Fiorentina și AS Roma. A câștigat trei titluri de campion al României, o Cupă a României și un campionat în Olanda. A debutat în naționala României pe 2 septembrie 1998, la 20 de ani și 7 luni, reaminteşte gsp.ro.

SCRISOAREA LUI BOGDAN LOBONŢ:

„Dragii mei suporteri,

Mă adresez întâi de toate vouă, cei care m-ați sprijinit și aplaudat în decenii de carieră, cei care mi-ați dat încredere să trec peste momentele grele și cei alături de care m-am bucurat mereu la marile performanțe. Astăzi, a sosit momentul să trec într-o nouă etapă a poveștii mele în fotbal. Am avut oportunitatea și privilegiul să fac performanță pentru 7 familii fotbalistice unde am întâlnit jucători, antrenori și conducători de mare calitate care mi-au permis în fiecare zi să învăț lucruri noi.

Vreau să vă mulțumesc și să vă asigur că încerc să continui pe aceeași linie, trăind și oferind în fiecare zi fotbalului și tribunelor tot ceea ce am eu mai bun. Așa cum am făcut-o la fiecare dintre cluburile pentru care am jucat, așa cum am făcut-o în fiecare zi la echipa națională a României.

Am învățat de mic faptul că victoriile se clădesc treptat și că nu pot trăi decât pentru a construi victoria. Știu că v-ați obișnuit cu mine ca învingător și că voi putea împărtăși toată această experiență acumulată noilor generații de jucători, indiferent în ce postură voi fi. Închei acest parcurs pasionant din tricoul echipei AS Roma, care m-a primit acum 9 ani și m-a făcut să mă simt tot timpul ca și acasă.

Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor și staff-urilor tehnice cu care am lucrat, tuturor conducătorilor care au avut încredere în mine, staff-urilor medicale care m-au ajutat să trec mai ușor peste accidentări, team-managerilor și ofițerilor de presă. În mod special, echipei “invizibile” din spatele echipei: bucătari, kit manageri, șoferi, staff-uri hoteliere și de îngrijire a terenurilor. Fiecare dintre aceștia au făcut de neuitat fiecare moment al carierei mele.

Nu în ultimul rând, jurnaliștilor care au crezut în parcursul meu și celor care au știut să critice constructiv, contribuind la creșterea mea profesională. Alături de fiecare m-am construit ca om și ca sportiv, iar astăzi, din experiențele tuturor, pot oferi înapoi ce e mai bun. Am avut și am alături de mine o familie care a înțeles misiunea pe care mi-am asumat-o și care, respectând cu dragoste și înțelegere destinul meu, mi-a susținut cu blândețe și bunătate fiecare pas. Împreună cu ea am fost totdeauna mai bun.

Astăzi, trec într-o nouă etapă a poveștii mele în fotbal, emoționat, puternic și plin de energie în același timp.

Legați-vă centurile, că se pleacă într-o nouă aventură, și mai frumoasă!

Cu mâna la inimă ca de ficare dată când am jucat pentru tricolor, vă mulțumesc!

Cu dragoste și respect,

Bogdan Lobonţ”

Scrisoarea a fost publicată și pe site-ul oficial al celor de la AS Roma:

Bogdan Lobonţ, în istoria Rapidului!

Ajuns la 40 de ani, Bogdan Lobonţ nu a mai jucat într-un meci oficial de cinci ani, însă chiar şi aşa este extrem de respectat în vestiarul celor de la AS Roma. Mai mult, în istoria Rapidului, Lobonţ are un loc aparte. El fiind unul dintre cei mai buni portari din istoria clubului de lângă Podul Grant. Şlefuit practic în Giuleşti, Lobby a fost om de bază în cucerirea titlului din 1999, al doilea oficial din istoria echipei Rapid! Motiv pentru care el nu are cum să fie uitat vreodată de suflarea rapidistă. Cu toate că au trecut aproape două decenii de la plecarea sa.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.