EXCLUSIV / Semne bune pentru viitorul unicului Rapid! Ce s-a întâmplat

Daniel Niculae Narcis Ioniţă Carmen Rapid

Am publicat datele sondajului care în continuare funcţionează pe 1923.ro. Peste 90 la sută din cei mai mult de 11.000 respondenţi vor un singur Rapid. Cum de altfel vrem cu toţii şi cum este normal! De aceea publicăm o informaţie extrem de interesantă, care, evident, nu a apărut în media din România. În urmă cu ceva timp, aşa cum am mai scris, s-a ajuns la câteva înţelegeri verbale de colaborare între reprezentanţii celor de la Academia Rapid, de acum devenită FC R Bucureşti, şi cei ai AFC Rapid. Concret, una dintre învoielile la care s-a ajuns de comun acord este ca ACS Rapid Redivivus 2017, reprezentanta legală a Academiei, să renunţe la cererea de dizolvare a AFC Rapid. Având în vedere clinciurile dintre cele două părţi de-a lungul anului, acest fapt părea un pic în dubiu.

Piatră de temelie esenţială pentru reîntregirea echipei Rapid

Numai că în instanţă, ACS Rapid Redivivus 2017 chiar a deschis o acţiune prin care solicită renunţarea la cererea iniţială de dizolvare a AFC Rapid. Deocamdată, speţa e amânată. Fiindcă reprezentanţii legali ai societăţii mai sus amintite au omis un aspect. Sigur, la noul termen de la finalul lunii iunie acest fapt ar trebui să se soluţioneze, ceea ce ar putea însemna o mulţime de avantaje. Concret, dacă se renunţă definitv, legal, la cererea de dizolvare a AFC, se poate clădi încă o piatră de temelie în crearea Rapidului unic pe care cu toţii ni-l dorim. Pentru a înţelege pe larg de ce este un mare avantaj această dovadă de cooperare, ne vom lega de nou înfiinţata societate comercială FC R Bucureşti. Aceasta nu are dreptul să folosească numele Rapid şi nu ar putea face asta nici dacă, să spunem, ar achiziţiona brandul la una dintre licitaţiile ulterioare.

Licitaţia este oricum frecţie la picior de lemn. Dovada e clară!

Este însă greu de crezut că se va întâmpla ceva la licitaţiile ce urmează pentru brandul SC FC Rapid SA, din moment ce la primele 16 dintre ele nimeni, dar absolut nimeni, deci nici ACS Rapid Redivivus 2017 sau Primăria Sectorului 1, prin anumite pârghii legale, nu s-au interesat de achiziţionarea siglei şi a unei liste, până la urmă ridicolă, de trofee. Din care, atenţie!, fac parte şi câteva câştigate de… AFC Rapid!

Acum marca este obiectul unui litigiu

Mai mult, recent AFC Rapid a deschis acţiune în instanţă pentru recuperarea bunurilor de patrimoniu de la SC FC Rapid SA şi cum şansele de câştig sunt foarte mari, nu se justifică în vreun fel achitarea a aproape jumătate de milion de euro – asta dacă se ajunge la ultimul preţ acceptat fără alte piedici – pentru ceva ce este în litigiu. Astfel, un parteneriat SC FC R Bucureşti SA – AFC Rapid este benefic pentru toată lumea. Sigur, mulţi vor întreba… de ce?!

Posibilitatea denumirii Rapid în liga 3, dar şi a unui satelit esenţial

Ei bine, vom explica mai clar în rândurile ce urmează. Practic, cooptarea AFC Rapid ca acţionar minoritar în nou înfiinţata societate SC FC R Bucureşti SA ar rezolva o mulţime de probleme. În primul rând, aceasta ar putea purta numele de Rapid. Exact cum s-a întâmplat în cazul SC FC Rapid Bucureşti SA, cea care acum este în radiere. Pe urmă, având deja anumită bază, în Liga a 3-a ar juca Rapidul, iar în liga a 4-a ar putea juca echipa secundă a Rapidului! Aspect esenţial pentru un club care îşi doreşte performanţă pe termen lung.

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Rapid a început istoria în violet și a primit vișiniul renegat la Viena!

Datoriile rămân, dar să nu uităm că ele provin din intervalul 2001-2006!

S-ar putea mări şi baza generală de selecţie pentru tineri talentaţi. Astfel, toată lumea ar avea de câştigat. În mod cert rămâne of-ul datoriei către ANAF. Numai că, aşa cum am mai spus, aceasta poate fi eşalonată, renegociată şi aşa mai departe. Iar plata ei nu ar trebui să fie o problemă pentru un investitor serios. Cu atât mai mult cu cât ea a fost cumulată în perioada 2001-2006, nicidecum din 2016, de când asociaţia a fost reactivată pentru a nu distruge continuitatea fotbalistică a Rapidului.

Rămâi pe 1923.ro pentru a afla cum se termină totul!

Desigur, mai sunt aspecte de pus la punct, dar acţiunile din instanţă sunt îmbucurătoare. În mod firesc, vă vom ţine la curent cu tot ce mişcă, fiindcă va fi o vară fierbinte. Care însă sperăm să se termine cu happy-end pentru suporterii rapidişti de pretutindeni! 1923.ro va rămâne, ca şi până acum cea mai corectă şi completă sursă de informare pentru toţi cei care iubesc culoarea vişinie. Iar dacă Rapidul va deveni unic să ţineţi minte! Fiecare dintre voi are meritul său! Abia atunci îşi va da seama toată lumea cât de puternici sunt rapidiştii! Rapidul respiră prin noi, noi respirăm prin Rapid! Este o stare de fapt şi un adevăr general valabil, mai actual decât oricând. Aşa că trebuie să ne comportăm ca atare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.