BREAKING NEWS / AMFB a decis! Academia devine FCRB şi are drept de promovare!

Daniel Niculae FCRB Rapid

Comitetul Executiv al AMFB a decis în urmă cu puţin timp acceptarea dosarului depus de Academia Rapid şi a fost de acord cu schimbarea operată în statutul grupării, Academia Rapid a devenit FCRB (Societatea Comercială Fotbal Club R SA). Astfel, echipa vişinie va putea participa la brajul de promovare în Liga a 3-a, pe care îl va disputa cu câştigătoarea play-off-ului din Giurgiu.

Florin Talpan a făcut un scandal monstru

La sediul AMFB a fost prezent şi Florin Talpan, juristul celor de la CSA Steaua, venit să solicite motivarea deciziei luate ieri de Comisia de Disciplină a AMFB. Miercuri a fost respinsă contestarea dreptului de joc al fotbaliştilor Niculae, Pancu, Voicu, Maftei şi Vlada. Stelistului nu i-a fost îndeplinită dorinţa şi i s-a spus că motivarea i se va comunica electronic. Florin Talpan a făcut scandal şi a început să strige că e jurist al clubului Armatei şi deciziile luate sunt ilegale. Cei de la AMFB i-au comunicat că nu vor scandal şi îl aşteaptă pe comandantul clubului armatei, Cristian Petrea, „cu care se poate discuta omeneşte”.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Comisia de Disciplină a AMFB a respins contestaţia făcută de Talpan

Comisia de Disciplină a Asociației Municipale de Fotbal București a respins, miercuri, ca „inadmisibilă și nefondată”, contestația făcută de steaua pentru cei cinci rapidiști despre care Talpan a reclamat că nu avut drept de joc la Academia Rapid. În speranța că giuleștenii vor pierde la masa verde, iar primul loc în Liga 4 din Capitală le va reveni „militarilor”. Lucrurile nu se opresc aici, iar juristul Clubului Sportiv al Armatei a amenințat că va merge până la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Înaintea acelui moment, Comitetul Executiv de la AMFB are o ședință importantă joi, apoi roș-albaștrii trebuie să epuizeze căile de atac pe plan intern.

CITEȘTE ȘI  Rapid - CFR Cluj 2-0. Adi Bălan: "Concentrarea mult mai mare"

Decizia de miercuri, prin care Comisia de Disciplină a respins contestația stelei, nu este definitivă. „Militarii” pot să o atace cu apel. La ședința Comitetului Executiv de la AMFB de joi, 7 iunie, pe ordinea de zi sunt doar două puncte, ambele cruciale pentru conflictul dintre Steaua și Rapid.

Cele două puncte de pe ordinea de zi a CEx de la AMFB

1) Omologarea clasamentelor sezonului 2017-2018
2) Cererea clubului Academia Rapid privind modificarea formei juridice pe FCRB

Detalii legate despre trecerea de la Academia Rapid la FCRB

Cel de-al doilea punct a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de joi. După ce, la jumătatea lunii mai, FRF a aprobat modificarea de regulament în privința barajului pentru promovarea în Liga 3. Ce prevede că echipele câștigătoare în campionatele județene își pot modifica structura juridică, chiar și cu puțin timp înaintea meciurilor de baraj. Concret, FCRB (Fotbal Club R SA), care are personalitate juridică şi CIS şi poate fuziona cu Academia Rapid. Iar noua structură va avea dreptul de a participa la barajul de promovare. De altfel, FCRB (Fotbal Club R SA) a solicitat deja la AMFB să fie considerată continuatoarea Academiei Rapid.

Burcă este în continuare „patron” la noul FCRB

Printre cei trei acţionari ai Fotbal Club R SA se află şi Ovidiu Burcă, persoană care a plecat din funcţia de manager general al Academiei Rapid în luna martie. Are 33% din acțiuni. Alături de el se mai află Adrian Olariu (33%), unul dintre inițiatorii proiectului Academia Rapid, și ACS Rapid Redivivus (33%).

Componența Comitetului Executiv al AMFB

Marian Lumînare – președinte

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Rapid a început istoria în violet și a primit vișiniul renegat la Viena!

Cristian Petrea – vicepreședinte

Dan Marin – membru

Nicolae Tunsoiu – membru

Mihai Badea – membru

Marius Zamfir – membru

Alexandru Crișan – membru

Sursa: digisport.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.