POVESTE / Cristi Săpunaru a călcat pe urmele lui Lionel Messi. La propriu!

Messi

Duelurile dintre Cristiano Ronaldo şi Cristi Săpunaru, din perioada în care acesta juca la Porto sau Zaragoza sunt de neuitat. Mai ales că Săpun nu s-a mişcat vreodată rău în faţa vedetei portugheze. Indiferent dacă acesta juca pentru Manchester United sau Real Madrid. Despre duelurile cu Lionel Messi nu sunt la fel de multe de spus, dar legătura dintre cei doi este una interesantă. Ea avându-l, evident, ca subiect principal pe decarul argentinian. Ideea ne-a venit după meciul memorabil Levante – Barcelona 5-4 din penultima etapă a campionatului spaniol. Catalanii fiind conduşi chiar şi cu 5-1, astfel încât au ratat lamentabil şansa să termine sezonul neînvinşi. S-au înecat la mal…! Fără Lionel Messi pe teren. Odihnit, pentru că gheata de aur este deja acontată.

Cristi Săpunaru a scris istorie pe Do Dragao

Dăm timpul înapoi cu fix 10 ani. Pentru că în 2008, Cristi Săpunaru semna contractul carierei cu gigantul FC Porto. Avea să joace timp de patru sezoane la una dintre cele mai galonate echipe ale Europei şi, implicit, ale lumii. Măcar în fotbalul care contează cu adevărat. Estadio Do Dragao i-a devenit casă! Arenă care fusese gata undeva la finalul lui 2003, special pentru EURO 2004 care se juca în Portugalia şi în finala căruia lusitanii au ajuns. Cu Cristiano Ronaldo în primul 11 la 19 ani! Stadionul i-a luat locul misticului Estadio Das Antas. Fix acolo unde, în 1998, România obţinea o victorie crucială în prelungiri, în preliminariile EURO 2000, prin golul lui Dorinel Munteanu. Volum mare de informaţii şi chiar mai mare de amintiri. Unde vrem să ajungem de fapt?

Lionel Messi a debutat la prima echipă a Barcelonei pe Do Dragao

S-a vorbit mult despre primul meci al lui Messi la Barcelona. Dintre cele oficiale! Sau despre primul gol! Însă puţină lume ştie când a debutat efectiv Leo la prima echipă a catalanilor. Se întâmpla la mijlocul lui noiembrie 2003, într-o perioadă în care nu se întâmplă nimic nicăieri… FC Barcelona a vea o sumedenie de jucători plecaţi la primele reprezentative, aşa că puştiul de 16 ani şi cinci luni a primit şansa debutului. Al treilea ca vârstă din istoria echipei blaugrana! Messi promitea enorm de pe atunci, deja având statutul de puşti minune. Evenimentul a avut loc pe Estadio Do Dragao! Într-un meci de pregătire FC Porto – FC Bracelona 2-0. Nu a marcat, dar şi-a demonstrat calităţile atât cât a fost pe teren. La mai puţin de cinci ani distanţă, pe acelaşi gazon, Cristi Săpunaru punea pentru prima dată piciorul. La un club la care avea să scrie istorie!

Sursa foto principal: fcbarcelona.com

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.