NEWS ALERT / Un nou meci Academia Rapid – steaua pe Giuleşti?! Sau două?

FCRB Rapid euro

Am putea avea un nou meci Academia Rapid – steaua pe Giuleşti! Ca de obicei, comunicatele AMFB sunt printre cele mai ambigue din lume. E adevărat, marele organism bucureştean trece acum prin momente critice după ce hoţii nemiloşi au spart sediul dornici să fure hârtii de o valoare incomensurabilă. Chiar şi aşa, nu putem să nu ne gândim la a treia etapă din play-off. Cea care poate fi decisivă! Mai sunt câteva zile până la meci, însă AMFB nu a stabilit încă momentul în care se va juca Academia Rapid – steaua. Şi aici nu ne referim doar la faptul că nu există o oră, ci nici măcar ziua. Este publicat, în urma ultimei şedinţe, doar 2/3 iunie. Atât. Fără alte detalii!

Nu se va juca Academia Rapid – steaua pe Arena Naţională?!

Cum organizarea unei partide pe Arena Naţională nu este simplă deloc, având în vedere costurile şi organizarea complexă, vă închipuiţi cam cum este să organizezi un cuplaj acolo! Mai ales când cel mandatat să o facă este AMFB. De aceea, în urma şedinţei AMFB a transpirat o incertitudine care, se pare, indică faptul că organizarea ultimei etape pe Arena Naţională este în mare pericol. Să închiriezi cel mai important stadion al ţării pentru două meciuri ar putea implica nişte costuri colosale. Aşa că acest zvon pare să aibă un fundament cât se poate de serios. Numai că pe noi ne interesează cu totul şi cu totul altceva. În cazul în care Arena Naţională este o pălărie prea mare pentru play-off, unde se va juca Academia Rapid – steaua?!

Marian Lumînare a motivat deja alegerea Giuleştiului

La prima vedere, singura variantă la dispoziţie este tocmai… stadionul Giuleşti! Este adevărat că preşedintele AMFB Marian Lumînare a părut să o dea la caterincă atunci când a spus că Giuleşti e teren neutru… Numai că, dacă altă variantă decentă în Bucureşti nu există, atunci este clar că dreptatea este de partea sa. Practic, există posibilitatea ca meciul Academia Rapid – steaua să se joace cu promovarea pe masă chiar lângă Podul Grant. Corect, un avantaj imens pentru echipa susţinută moral de Primăria Sectorului 1. Tototdată însă, marele avantaj al Academiei este acela al valorii sportive. Una care este net superioară tuturor celorlalte competitoare şi, implicit, stelei. Aşa că detaliul locului unde se va juca ultimul meci este cel mai puţin important.

Finala Cupei României Bucureşti este tot Academia Rapid – steaua!

Nu în ultimul rând, trebuie să luăm în considerare şi faptul că mai este de jucat un Academia Rapid – steaua şi în afara play-off-ului. Este vorba despre finala Cupei României pe Bucureşti. Aceasta e programată pe 9 iunie. Astfel încât, dacă ultima etapă din play-off nu se va juca pe Arena Naţională, este greu de crezut că acest joc va avea loc acolo. Practic, optimist vorbind, am putea avea chiar două meciuri Academia Rapid – steaua pe Giuleşti în numai o săptămână. În care, sperăm, să i se administreze o umilinţă istorică csa steaua. Pe de altă parte, ne gândim şi că varianta Dinamo central ar fi una interesantă pentru ambele partide. Mai ales că este greu de crezut că steliştii nu vor face tot ce le stă în putinţă pentru a respinge varianta Giuleşti. Conform lui Marian Lumînare însă, stadionul Dinamo nu a putut fi folosit pentru primele două etape din play-off. Motivul e necunoscut!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.