Istorie

FOTO / Rapid – trecut, prezent şi, sperăm, viitor! Un viitor frumos!

Am cules trei fotografii superbe de pe două pagini de Facebook destinate a ceea ce înseamnă Rapid. Ne referim la Rapidul de Altădată şi Alb-Vişiniu, care postează constant imagini de colecţie. Cea reprezentativă înfăţişează un duel Schumacher – Hagi din septembrie 2000. Atunci, pe Giuleşti s-a jucat un amical Rapid – Galatasaray 1-1. Pe când turcii erau Supercampioană a Europei şi deţinătoare a Cupei UEFA! Aşadar un meci pe cinste, în care marcator a fost… Cornel Buta! Nu întâmplător am ales această imagine prima, fiindcă Constantin Schumacher, campion cu Rapidul în 2003, este acum unul dintre cei doi antrenori de la Academia Rapid.

Rapid 1936
Rapid 1936, amical cu Maccabi Tel Aviv

Rapid din 1936. Amical cu Maccabi Tel Aviv!

În continuare, putem observa, mai sus, o fotografie cu echipa Rapidului din 1936. Cea care începea dominarea din acea perioadă în fotbalul românesc. Instantaneul este realizat înaintea unei partide amicale cu israelienii de la Maccabi Tel Aviv. Formaţie care venea din postura de campioană a Israelului în premieră. Am mai prezentat şi în trecut fotografii din perioada 1935-1945 cu Rapid. Una dintre cele mai prolifice şi de succes din istoria clubului de lângă Podul Grant. Desigur, amintirile sunt frumoase. În continuare însă ne vom orienta puţin şi către prezent. Gândinu-ne la viitor. Imaginea cu cartierul Giuleşti şi cu nocturna stadionului, vegheate de un curcubeu timid, nu are cum să nu creeze un efect special în momentul în care privirea cade perpendicular pe această imagine.

Giuleşti
Giuleşti şi un curcubeu!

Curcubeul care ne aduce speranţe

Sigur, se tot vorbeşte despre repararea, renovarea, reconstituirea noului Giuleşti. Încă o aşteptăm cu maximum interes! Deocamdată nu s-a mişcat vreun fir de iarbă, vreun strop de tencuială deja coşcovită de trecerea deceniilor. Că doar nu toată a fost refăcută… Poate că această imagine ne îndeamnă la optimism. Ne duce cu gândul că poate, în mai puţin de doi ani, ne putem bucura de un stadion aşa cum merităm. Alături de Rapid. Sperăm să fie un singur Rapid!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.