Detalii despre cererea de CIS a Academiei Rapid. Ce apare în acte!

steaua - Academia Rapid ProSport

ProSport lansează informaţii suplimentare despre strădaniile nesfârşite ale Academiei Rapid de a obţine CIS-ul. Rapidiştii au venit cu dovada: au primit Certificatul de Identitate Sportivă. ProSport a obţinut imaginea cu documentul. Problema este că actul a fost făcut pentru o societate comercială şi nu pentru asociaţia sportivă care joacă acum în Liga 4. Echipa susţinută de Primăria Sectorului 1, Asociaţia Sportivă Academia Bucureşti, participantă în competiţie şi pe primul loc în campionatul Bucureştiului, este în continuare fără personalitate juridică. La AMFB a fost depus un Certificat de Identitate Sportivă (CIS) pentru altă entitate, total distinctă, cu altă formă de organizare juridică, alt CUI (Cod Unic de Identificare la Ministerul Finanţelor) şi altă denumire.

ProSport a făcut rost de document pe care l-a publicat

Rămâne de văzut la ce stratagemă vor recurge oficialii Academiei şi conducerea AMFB pentru a trece activitatea pe SC FC R Bucureşti SA înainte să intre în barajul de promovare în Liga 3. Conform ROAF, cluburile care nu au CIS şi personalitate juridică nu pot promova în Liga 3 şi nici să se afilieze la FRF.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Ce spune regulamentul despre această situaţie

Timpul rămas la dispoziţie este foarte scurt, orice modificare fiind posibilă doar până la finalul lunii mai. Atunci când se intră în play-off. Conform Articolului 2 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF), este interzisă schimbarea denumirii unui club în timpul campionatului. Cererea se poate depune numai în intervalul 1-30 iunie, dar după încheierea competiţiei. Statutul FRF este, la rândul său, clar. La articolul 70 se spune că este interzisă schimbarea formei juridice în scopul promovării, conform ProSport.

CITEȘTE ȘI  Angelescu a menționat doi potențiali adversari pentru inaugurarea Giuleștiului

Pentru prima dată, Daniel Niculae a ameninţat cu plecarea!

Academia Rapid are, din punct de vedere sportiv, prima şansă la promovare. Giuleştenii sunt lideri în Liga 4. Daniel Niculae, unul dintre fotbalştii de legendă care a pus urmărul la reapariţia echipei, a spus vineri, extrem de nemulţumit, că  Academia Rapid nu are CIS, însă că speră ca acest lucru să se întâmple în curând. „Dacă nu rezolvăm lucrurile astea cât mai repede, adică săptămâna viitoare, atunci următorul meci va fi ultimul meu meci pentru Academia Rapid. Cel puţin sezonul ăsta. Plec din club de tot, a declarat jucătorul la DigiSport, citat de ProSport.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.