Mod ingenios pentru Academia de a obţine CIS-ul. Cum comentezi?

Academia Rapid - steaua
Academia Rapid - steaua

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL 1923.RO

* indicates required

ProSport publică informaţii noi. Dacă tot nu se poate numi Rapid, Academia s-a gândit la ceva ingenios. Să îşi schimbe numele în… FCRB! Ovidiu Burcă, citat de gsp.ro, a declarat că Academia Rapid a obţinut Certificat de Identitate Sportivă pe o nouă societate, lucru încă nerealizat. Cei de la Academia Rapid au primit doar Codul Unic de Înregistrare (CUI) de la Ministerul Finanţelor. Urmează a se demara şi procesul pentru a se primi Certificatul de Identitate Sportivă (CIS). La Registrul Comerţului se rezervaseră patru denumiri de societăţi pe acţiuni: Fotbal Club R Bucureşti SA, Fotbal Club Rapid Giuleşti SA, Clubul Sportiv Rapid SA şi Fotbal Club Rapid 1923 SA.

ProSport expune probleme spinoase

Acum s-a primit CUI-ului pentru Fotbal Club R Bucureşti SA şi urmează a se obţine Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), dar aici situaţia se complică. Trebuie văzut prin ce modalitate se pot opera modificări la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB) pentru că tot sezonul echipa a jucat sub numele Academia Rapid, una fără personalitate juridică, iar după obţinerea CIS-ului (Certificatul de Identitate Sportivă, cel care oferă şi personalitatea juridică), se va juca barajul pentru promovarea în liga a 3-a sub denumirea de Fotbal Club R Bucureşti SA.

Burcă s-a retras, dar figurează ca acţionar

Conform gsp.ro, Ovidiu Burcă anunţase că „s-a obţinut CIS-ul, altceva nu mai contează. Eu m-am retras de la Rapid din orice funcţie executivă. Le-am promis oamenilor că se vor întâmpla lucruri bune şi aşa se întâmplă. Angajamentul meu a fost să obţin CIS-ul şi am reuşit. Am 33 la sută în acte, dar nu voi avea influenţă la club. Până acum eu am încercat să ajut cât am putut şi după câte se vede am bifat acest lucru”, ştirea fiind preluată şi de către ProSport. Ceilalţi acţionari sunt, tot conform gsp.ro, Adrian Olariu, şofer de taxi, şi Rapid Redivivus, entitate condusă acum în acte de Ovidiu Nahoi, jurnalist care s-a evidenţiat foarte puţin de-a lungul timpului. Rămâneţi pe 1923.ro pentru a afla când şi dacă se va obţine, până la urmă, CIS-ul.