Scandal

Lăcătuş a ameninţat un fan: „Vino la gard, dacă eşti şmecher! Mai ai un pic şi mori!”

Sunt cuvintele lui lăcătuş, unul pe care societatea românească l-a transformat în legendă de carton. Totul s-a consumat la meciul AFC Rapid – steaua, când un fan anti-csa i-a adresat câteva vorbe. S-ar spune că el a început, dar replica omului a fost departe de a primi asemenea răspunsuri. Bine, în tur, acelaşi lăcătuş l-a înjurat şi s-a repezit la Narcis Ioniţă. Căpitanul de 17 ani de atunci al Rapidului. Care putea să îi fie strănepot smardoiului de comitet. Înainte să dezvoltăm acest subiect, vă redăm schimbul de replici publicat de ProSport.

De la ce a pornit totul şi unde s-a ajuns

Parcă pentru a juca un rol într-o poveste tristă, Marius Lăcătuş a fost, la pauză, protagonistul unui dialog aprins. În timp ce „Fiara” saluta Peluza Sud, un fan al Rapidului l-a apostrofat: „Hai, vedeto, ajunge! Ieşi odată”, a fost, conform ProX, mesajul care l-a făcut pe Lăcătuş să riposteze. Şmechere, vino la gard dacă eşti şmecher! Stai acasă, ţi-a trecut vremea. Mai ai un pic şi mori”a transmis cel mai important om implicat în proiectul Armatei.

În tur a sărit la Narcis Ioniţă, puşti de 17 ani!

Instigarea la violenţă este evidentă, pentru că pe asta şi-a croit acest personaj preaslăvit drumul în viaţă. Un om trecut bine şi de prima şi de a doua tinereţe are în continuare porniri abjecte. E drept, pe teren a nenorocit nenumăraţi jucători. În afara lui, deh, cu suporteri şi cu copii de 17 ani e viteaz. Nu am dori să polemizăm şi să dezbatem gradul de intelect al acestui personaj, însă vom reda, în continuare o dovadă de la alegerile FRF care vă permit vouă să trageţi ceva concluzii.

Intelectul lui Marius Lăcătuş rezumat în cinci rânduri

„Bine că s-a terminat! Dacă mai stăteam vreo patru ore pe aici… Nu mă pricep foarte bine la voturi, dar cred că toţi ştiau, în mare, pe câte voturi se vor baza. Totuşi, uneori te poţi înşela. Iată, chiar dacă Liviu Dragnea a spus că simpatizează cu Ionuţ Lupescu, nu a fost să fie. Nu ştiu de ce să fie o lovitură pentru Generaţia de Aur. Câteodată reuşeşti, câteodată nu. Asta trebuie să-l întărească pe Ionuţ”, a spus Marius Lăcătuş, la ieşirea dub Casa Fotbalului, declara după ce alegerile s-au încheiat, conform ProSport.

Ce-a fost, dar ce-ar fi putut fi!

Iar noi ne întrebăm… dacă este normal să gândeşti că Marius Lăcătuş ar fi fost mai bun decât Răzvan Burleanu la FRF, cum comenta cineva pe site! E clar că Burleanu e degeaba… Dar, Dumnezeule… Lăcătuş? Ar fi mai bine ca lumea să nu mai invoce momentele din 1986 şi golurile date lui Dasaev pentru a-l ridica în slăvi. Fiindcă, în cazul în care nu reuşea în fotbal, probabil se împlinea ca strungar. Nu ştim de ce calibru. Cert e că pe acolo bătea. Bun, nu e o ruşine, fiindcă este chiar o meserie grea şi căutată. Însă n-am auzit pe vreunii dintre noi să laude performanţele unui strungar. Chiar dacă, poate, ele sunt mult mai impresionante raportat la impactul real asupra societăţii.

Starea de fapt a fotbalului românesc

Dincolo de toate noi rămânem la imaginea în care un suporter este anunţat. Nu am înţeles ce înseamnă „mai ai un pic şi mori”, dar aici cred că e OK, că s-ar putea nici Lăcătuş să nu poată explica exact ce a vrut să spună. Noi ne-am dori ca, măcar, declaraţia lui de mai sus să i se dea ca dictare. Dacă o scrie de nota 5 cel puţin, atunci ne scoatem pălăria. Până atunci însă… ne rezumăm la a percepe „crema” fotbalului românesc cum este ea.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.