Rapid

Nu vă bateţi joc de suporteri şi de Nae Stanciu!

Întâi citiţi cu atenţie materialul ce urmează, pe care îl redăm din ProSport. Pentru că importanţa lui este covârşitoare pentru ceea ce se întâmplă, în prezent, în anturajul Academiei RapidDezvăluirile apărute în ProSport despre încercarea PSD de a finanţa netransparent Academia Rapid din banii publici, prin intermediul Centrului Cultural al Sectorului 1, au generat reacţii în lanţ. Reprezentanţii PNL din Consiliul Local al Sectorului 1 s-au declarat împotriva proiectului. Aşa că problema a fost retrasă de pe ordinea de zi a şedinţei de pe 29 martie.

PNL şi USR s-au opus!

Marea problemă a consilierilor de la PNL şi USR este, spun sursele ProSport, că primarul Tudorache le-a vorbit despre finanţarea activităţii la copii şi juniori. Dar s-au trezit că, de fapt, se cer bani pentru echipa de seniori. În plus, ar mai fi modalitatea netransparentă de finanţare, via Centrul Cultural al Sectorului 1. O instituţie care primeşte bani publici, dar ulterior nu e obligată să dea socoteală cum îi foloseşte. Concret, există suspiciunea că, deşi se vorbeşte în acte de 350.000 de euro, ulterior suma poate fi crescută necontrolat. Aceasta, mai ales că primarul Tudorache a subliniat, într-o emisiune la Realitatea TV, difuzată pe 8 martie, că va finanţa Academia „cu atât cât va fi nevoie”, în limita a 5% din bugetul total al Sectorului 1.

Ovidiu Nahoi face dezvăluiri halucinante!

Un alt eveniment petrecut după publicarea articolului a fost demisia jurnalistului Ovidiu Nahoi, care a anunţat, miercuri seara, că renunţă la funcţiile deţinute în Academia Rapid. Redactorul şef al RFI a subliniat că proiectul i se pare în continuare bine structurat şi că îl susţine fără rezerve, dar ar fi incompatibil cu această cerere de finanţare din bani publici. Începând de azi, 29 martie, mi-am depus demisia din calitatea de preşedinte şi membru al Asociaţiei Club Sportiv Redivivus 2017 (…)”, a scris redactorul şef al RFI pe Facebook. Marea problemă este că Nahoi contactase ProSport, joi dimineaţă pentru a face o precizare uluitoare: semnătura care apare în dreptul numelui său pe documentele trimise de Academia Rapid nu îi aparţine! Cel care ar fi semnat ar fi fost Ovidiu Burcă – deşi acesta, conform declaraţiilor făcute de primarul Tudorache şi preşedintelui Daniel Niculae, nu mai avea nicio funcţie încă din 8 martie (!!!)

A plecat sau nu a plecat Ovidiu Burcă?!

Nahoi – vicepreşedinte la Academia Rapid – a precizat, pentru ProSport, că fostul fotbalist avea drept de semnătură în numele său, pentru că îi delegase toate atribuţiile. Numele lui Burcă nu apare în zecile de pagini anexate cererii făcute de Academie către Primăria Sectorului 1. Peste tot scrie „Asociaţia Clubul Sportiv Rapid Redivivus 2017 (…), reprezentată convenţional de Ovidiu Nahoi”. Pe actele privind bugetul apare aceeaşi semnătură ca şi pe adresa către Centrul Cultural al Sectorului 1. Primarul Tudorache şi preşedintele Daniel Niculae anunţaseră însă oficial pe 8 martie, la Realitatea TV, că „Ovidiu a hotărât să facă un pas în spate. Noul director general al Academiei Rapid este Nicolae Stanciu”Fostul căpitan al Rapidului a făcut chiar un tur al emisiunilor, vorbind în numele Academiei Rapid.

Conlcuziile…

Dincolo de detaliile politice ale acestui subiect, asupra cărora nu vom insista câtuşi de puţin, noi vom expune bătaia de joc la care au fost supuşi oamenii care cred şi speră ca acest proiect să fie unul care să readucă Rapidul unde a fost. Numai că realitatea e şocantă din mai multe puncte de vedere. În primul rând, Ovidiu Nahoi apare ca reprezentant. Numai că el nu-şi asumă semnătura, în schimb îl delegă pe… Ovidiu Burcă! Cel care semnează, conform datării, la 11 zile după ce plecarea i-a fost anunţată în direct. Clar, Nae Stanciu nu ar fi semnat aşa ceva. Dar atunci, de ce a fost adus? Şi Burcă în ce stadiu e?  Pentru că ale sale competenţe manageriale s-au văzut din plin. Oare suporterii merită aşa ceva?! Noi nu mai spunem nimic, pentru că faptele sunt evidente. Ah, ba da! Nu vă bateţi joc de suporteri!

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. Prea multe par a fi in neregula si mi-este frica sa nu se aleaga praful, adica exact ce atentiona Dinu Vama cu cateva zile in urma.
    FZR!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.