Ofensivă totală anti AFC Rapid! Un nou caz Craiova?

AFC Rapid ProSport
Comprest GIM - AFC Rapid în Cupă. ProSport scrie despre atac

ProSport scoate pe tapet noi acte. AFC Rapid, gruparea care e succesoarea de drept a defunctei SC FC Rapid SA, e sub asediu. Atacurile vin din mai multe direcţii, au loc pe mai multe planuri (sportiv, juridic, financiar) şi par coordonate. Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, va cere în Adunarea Generală din 18 aprilie dezafilierea AFC Rapid. Asociaţia a avut echipă la juniori republicani, dar a retras-o din competiţie. Deci cererea de dezafiliere are acoperire legală. În acelaşi timp, este remarcabilă promptitudinea cu care Burleanu a introdus pe ordinea de zi această dezafiliere! Ştiindu-se că actuala conducere a federaţiei a ignorat ani la rând alte cluburi aflate în situaţie similară.

Acţiunea Redivivus

Asociaţia Redivivus 2017 Rapid, prin care se desfăşoară activitatea Academiei Rapid, a cerut în instanţă dizolvarea AFC Rapid. Pe motiv că este inactivă fiscal. Dacă reuşeşte această operaţiune, se împuşcă doi iepuri dintr-un foc: pe de o parte, gruparea susţinută de Liviu Dragnea scapă de un competitor incomod, pe de altă parte se deschide drumul spre obţinerea personalităţii juridice. Până acum, cei care conduc Academia Rapid au avut trei tentative de a obţine personalitatea juridică pentru club! Toate trei, respinse de instanţă, care a arătat că există deja o asociaţie cu numele Rapid, mai notează ProSport.

Un alt factor cheie, implicarea LPF!

În bătălie s-a amestecat şi Mihai Florea. Lichidatorul SC FC Rapid SA a trimis în instanţă, la ultimul proces al Academiei Rapid pentru obţinerea personalităţii juridice, o adresă prin care anunţa judecătorul că AFC Rapid foloseşte ilegal numele.

Documentul nu le-a folosit, până la urmă, la nimic celor de la Academia. Dar cu această ocazie s-a confirmat disponibilitatea totală a lichidatorului SC FC Rapid de a susţine proiectul PSD în lupta cu AFC Rapid, grupare acuzată că a afectat interesele societăţii pe care o reprezintă. În toată povestea a apărut şi Liga Profesionistă de Fotbal. Juristul Paul Mincu a furnizat, la cererea lichidatorului SC FC Rapid, o adresă prin care anunţă că, în acest moment, AFC Rapid nu poate participa la competiţiile organizate de Ligă, completează ProSport.

Discuţia din 8 martie şi avertismentele date de primar

Pe 8 martie, la Realitatea TV, într-o emisiune moderată de Denise Rifai, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunţat că a preluat personal problemele juridice ale Academiei Rapid, dând asigurări ferme că le va rezolva. În acelaşi timp, a transmis avertismente clare către AFC Rapid.

Primarul Dan Tudorache: Vreau să liniştesc suporterii. De partea juridică mă ocup eu şi, dacă am spus că, din vară, promovăm în Liga a 3-a… Cu siguranţă nu putem promova dacă n-avem personalitatea juridică. O vom avea, să stea liniştiţi. Sau toţi cei care tot ne bagă băţul prin gard… La un moment dat, o să li se rupă băţul.

Moderatoarea Denise Rifai: Cine bagă băţul? Pe ce vă bazaţi?
Dan Tudorache: Atât timp cât ei nu o să-şi plătească datoriile, mă refer la cei de la AFC (n.r. – Rapid), cu siguranţă vor avea probleme!“

ProSport: AFC Rapid n-are bani nici de antrenamente

În acest timp, AFC Rapid pare să se întrepte, chiar şi fără intervenţii din exterior, către colaps. Clubul condus de Horia Manoliu, fost angajat al lui George Copos şi Valerii Moraru despre care suporterii n-au o părere prea bună, este într-o criză financiară profundă. AFC Rapid este inactivă fiscal de câţiva ani din cauza datoriilor la ANAF. Asociaţia trăieşte de pe azi pe mâine, obţine cu dificultate chiar banii pentru a organiza meciurile acasă din Liga 4, problema banilor pentru a închiria terenuri de antrenament este permanentă, echipa s-a pregătit pe sărite din acest motiv.

Pleacă jucătorii de la AFC Rapid?

Nu e clar dacă AFC Rapid va reuşi să termine acest sezon şi există informaţii că destui jucători se gândesc să plece după ultima etapă, din cauza condiţiilor imposibile.
Astă-vară, la AFC Rapid a fost adus, ca investitor, Dumitru Tudor „Ciorbă“. Acesta a stat câteva săptămâni, a finanţat echipa cu 300 de lei şi a plecat după o şedinţă la Primăria Sectorului 1, când i-a cerut primarului Tudorache să-i găsească şi lui o funcţie la noul club Academia, care se proiecta în acel moment.

3 COMENTARII

  1. Nicolae Stanciu a promis ca va unifica cele 3 entitati dupa finalizarea stadionului !!! Deci in concluzie trebuie sa mai avem rabdare max 4 ani.

  2. Incapatanarea sa nu va uniti o sa va coste pe toti. Sapte cluburi Rapid daca erau si fiecare avea o particica din original, toate sapte trebuiau sa stea la masa, sa se uneasca intr-unul singur si sa lase interesele personale la o parte. O spun de doi ani de zile, dar pe o ureche intra, pe doua iese.

  3. Trist, dar adevarat.
    Macar trebuiesc lasati in pace, daca se vor desfiimta, sa fie fara alte „interventii”.
    Oricum vor ramane in amintire ca cei care au tinut numele Rapid in viata in sezonul 2016-2017. Altfel ar fi fost un an fara RAPID.
    FZR!

LĂSAȚI UN MESAJ