Istorie

Fabulos! Rapid cu o Cupă Europeană în palmares!

CS Rapid București îi anunță pe suporteri că, după o muncă de aproape doi ani de zile, a finalizat demersurile unei cercetări istorice! Cu privire la posibilitatea acordării echipei de fotbal Rapid București, ex-aequo, a Cupei Europei Centrale, ediția 1940. Din cauza declanșării războiului și a tensiunilor româno-maghiare existente, finala în dublă manșă a Cupei Europei Centrale 1940, între Rapid București și Ferencvaros Budapesta, nu s-a disputat. Inițial, cele două meciuri au fost amânate din luna iulie până în august 1940. Până la urmă meciurile nu au mai avut loc. Iar Comitetul de Organizare al Cupei Europei Centrale s-a dizolvat, competiția rămânând în analele istorice fără un câștigător.

Ferencvaros, vinovată de nedisputarea finalei cu Rapid?!

CS Rapid București a consultat documente, ziare, surse bibliografice referitoare la această speță. Şi a realizat o cercetare a cărei ipoteză, Rapid câștigătoare a Cupei Europei Centrale 1940, se confirmă. Conform documentului elaborat de CS Rapid București, echipa Ferencvaros Budapesta nu a putut onora primul meci de la București. Din acest lucru decurgând și imposibilitatea de a organiza returul. Motivațiile neprezentării celor de la Ferencvaros se pare că sunt de natură extrasportivă. Fiind, de fapt, ingerințe politice asupra conducerii grupării budapestane căreia, considerăm că i s-a interzis disputarea finalei Cupei Europei Centrale, împotriva unei echipe românești.

Cercetarea urmează să fie pusă şi la dispoziţia suporterilor

Cercetarea a fost tradusă în limba engleză. În regim de voluntariat, de către un suporter dedicat Rapidului. Cercetarea a fost transmisă spre studiu Federației Internaționale de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS). For competent în această speță. Sperăm ca argumentele noastre să fie suficient de convingătoare și pentru  IFFHS. Astfel ca rezultatele cercetării noastre să fie aprobate și, implicit, Cupa Europei Centrale 1940 să fie recunoscută oficial în palmaresul CS Rapid București. Speranța noastră este ca în curând să publicăm această cercetare care să fie pusă la dispoziția oricărui suporter rapidist și nu numai, variantele în limbile română și engleză. În funcție de răspunsul pe care îl vom primi de la IFFHS, vă vom ține la curent cu stadiul acestui demers.

Sursa: clubulrapid.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.