Rapid

George Săveanu, omul care a cochetat cu Liga 1

Din punct de vedere al CV-ului, George Săveanu este, probabil cel mai valoros jucător din lotul AFC Rapid. Măcar la nivel de experienţă acumulată până la 21 de ani. Pe teren în 15 dintre cele 16 partide pe care echipa lui Andrei Anghel Constantinescu, cel poreclit Gore are o poveste extrem de stufoasă pentru un jucător care de-abia şi-a făcut majoratul american. Fundaş dreapta cu calităţi fizice şi tehnice de invidiat, el a fost la un pas de debutul în Liga 1. Şi nu doar o dată! Nu a reuşit, în cele din urmă, să facă acest pas. Dar a evoluat totuşi la un nivel ridicat în liga secundă. Pentru Dunărea Călăraşi! Când echipe s-a luptat să promoveze în prima ligă cu… Rapid! Le luăm însă pe rând, fiindcă George Săveanu are cu ce se lăuda!

Adus la prima echipă de Viorel Moldovan

„La prima echipă a Rapidului am ajuns prima dată când acolo era antrenor domnul Viorel Moldovan. Asta datorită colegului meu, Daniel Burcea. A fost întrebat care e cel mai bun jucător de la juniori, i-a spus de mine şi aşa am ajuns în anturajul echipei mari. Unde am rămas mereu până când domnul Ionel Ganea a decis să mă transfere la Dunărea Călăraşi”, îşi începe Gore povestea. Asta s-a întâmplat timp de mai bine de un an.

Totul a culminat cu prinderea lotului a două meciuri în Cupa Ligii României şi într-unul de Liga 1. Primele cu CS U Craiova şi fcsb şi ultimul tot cu fcsb. Se întâmpla în vara lui 2014. Aşadar acum trei ani şi jumătate. Toate partidele s-au disputat pe Giuleşti. George Săveanu nu a apucat să debuteze, dar păstrează în memorie mai ales golul marcat de Daniel Pancu în faţa a peste 6000 de oameni (n.r. – stadionul Giuleşti nu putea găzdui mai mulţi în Liga 1 din motive de securitate).

George Săveanu, martor de pe bancă la golul lui Pancu

„A fost minunat să fiu în lotul Rapidului la nivelul Ligii 1, chiar dacă nu am apucat să debutez. M-am bucurat şi la golurile marcate de Ciolacu şi Selagea în Cupa Ligii, însă cea mai mare bucurie am simţit-o atunci când am văzut că Daniel Pancu intră cu mingea în poarta fcsb! Eu sunt anti-steaua, iar când balonul a trecut linia, sentimentul de fericire a fost uriaş. Mai ales că şi suporterii au explodat de bucurie!”, rememorează Gore cele mai frumoase momente pe care le-a petrecut la echipa mare a Rapidului.

Fotografia postată de Săveanu Gr.

La ultimul meci pe bancă, antrenor a fost chiar Ionel Ganea. Cum Rapid avea atunci mare nevoie de puncte, tehnicianul nu şi-a mai permis să apeleze la juniori nici măcar pentru a-i include în lot. Aşa că nici George Săveanu nu a mai fost luat în calcul. Faptul că totuşi severul tehnician i-a apreciat calităţile a reieşit din faptul că, peste un an, la luat la Dunărea Călăraşi.

Farul Constanţa – Dunărea Călăraşi 2-6, meciul carierei până acum

Echipă care s-a luptat, până la final, cu Rapid pentru promovarea în Liga 1! Până la urmă giuleştenii au avut câştig de cauză, dar George Săveanu şi-a lăsat amprenta destul de serios pentru dunăreni, mai ales în tur. În total, fundaşul dreapta a jucat numai cinci meciuri pentru Dunărea Călăraşi. Totuşi, într-unul dintre ele a avut o evoluţie de senzaţie. Intrat în minutul 64, în Farul Constanţa – Dunărea Călăraşi, la scorul de 1-1, George Săveanu a marcat un gol şi a dat… trei pase decisive! Într-un meci care s-a terminat, la final, 6-2 pentru dunăreni! Penultimul meci în tricoul divizionarei secunde a fost, în mod cert pentru Gore, cel mai bun de până acum al carierei. Totul se întâmpla acum 2 ani. Însă jucătorul păstrează cu drag amintirile pe care le-a cules la Călăraşi.

Câştig imens pentru AFC Rapid

„La Dunărea Călăraşi a fost o perioadă memorabilă. Faptul că ne-am bătut cu Rapid pentru promovare a fost ceva inedit, dar şi motivant pentru mine. A fost o perioadă frumoasă a carierei mele, pe care în mod cert nu o voi uita vreodată!”, explică fundaşul, revenind acum la echipa pentru care joacă, anume AFC Rapid. Trebuie spus, că în sezonul precedent el a fost om de bază la Mişcarea CFR, echipă care, la rândul ei a promovat din liga 5.

AFC Rapid

„La AFC Rapid am ajuns destul de uşor, după ce m-am sfătuit cu mai mulţi colegi alături de care am jucat la Mişcarea CFR şi împreună cu care am venit aici”, povesteşte scurt George Săveanu. Dacă în cazul lui Andrei Cristofor sau Matei Moldoveanu am înţeles de ce aceştia nu au putut continua la Academia, este greu de înţeles cum a fost lăsat să plece un fotbalist precum George Săveanu, cu reale calităţi sportive şi perspective foarte mari. Alături de cei trei, de la Mişcarea au mai venit Eduard Corlan sau Mihai Mihalache.

„Nu m-am născut rapidist, sunt aşa datorită lui Adrian Dumitru!”

Perioada junioratului este întotdeauna una despre care scriem cu plăcere, indiferent despre ce fotbalist este vorba. „De fotbal m-am apucat la 7 ani, la FC Voluntari, pentru că eram foarte aproape de casă şi aşa au decis părinţii că e mai bine pentru mine. Nu m-am născut rapidist. Norocul meu a fost că am mers la acest club la juniori şi am lucrat cu domnul Adrian Dumitru. El m-a învăţat ce înseamnă cu adevărat ce înseamnă sufletul rapidist! Pot spune că dragostea pe care o port Rapidului i se datorează lui”, mai spune Gore povestea sa de până acum. Una interesantă pentru un tânăr de numai 21 de ani. Care însă, sperăm, să devină tot mai stufoasă pe măsură ce anii vor trece.

Gore, sinonim cu George

Epilogul articolului are să fie separat de fotbal, legat direct de pseudonimul pe care îl are şi pe care toată lumea care l-a cunoscut îl ştie: Gore. Povestea lui nu e una complicată, dimpotrivă, dar totuşi interesantă. „Cred că mi se spune aşa de când m-am născut! Nu îmi aduc aminte ca, vreodată, cineva apropiat să îmi fi spus George. Toată lumea mă strigă Gore. A fost felul în care ai mei au rebranduit prenumele George. Nu aveam cred că măcar un an de când mă strigă astfel!”, povesteşte amuzat fotbalistul care nu a ratat decât ultimul meci al turului, cel din Cupa României cu Comprest, din cauza unei suspendări.

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.