Harry Kane a doborât hegemonia Ronaldo – Messi!

Ronaldo - Messi Balon de Aur

În aşteptarea momentului în care hegemonia pe care rivalitatea Ronaldo – Messi a impus-o asupra Balonului de Aur se va încheia, Harry Kane a pus capăt supremaţiei celor doi! În privinţa golurilor marcate într-un an calendaristic. Prin hat-trick-ul reuşit de Boxing Day în victoria cu Southampton, scor 5-2, atacantul lui Tottenham a devenit cel mai bun marcator din 2017. Ne referim aici la toate competiţiile, în Top 5 campionate ale Europei.

Ultimul an în care rivalitatea Ronaldo – Messi a fost doborâtă, 2009

Englezul de 24 de ani a terminat 2017 cu 56 de goluri înscrise la echipa de club şi la naţională. Cu două mai multe decât Messi şi cu trei în plus faţă de Ronaldo, Robert Lewandowski şi Edinson Cavani. Din 2009 nu s-a mai întâmplat ca un alt jucător în afară de Messi şi Ronaldo să marcheze cele mai multe goluri într-un an calendaristic. Edin Dzeko, pe atunci la Wolfsburg, a înscris de 44 de ori. Fiind lider în primele cinci campionate ale Europei, şi imediat după el a venit David Villa, cu 43 de goluri. Peste amândoi a fost Luis Suarez, care evolua la Ajax Amsterdam şi care a a punctat de 46 de ori.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Ronaldo de patru ori, Messi de trei ori!

De atunci, cei mai buni fotbalişti ai acestei generaţii şi-au împărţit titlul neoficial de „golgheter al anului”. De multe ori, având cifre incredibile. Messi s-a impus în 2010 (60 de goluri), în 2012, când a înscris nu mai puţin de 91 de goluri, şi în 2016 (59 de goluri). Ronaldo a terminat primul în 2011 (60 de goluri), 2013 (69), 2014 (61) şi 2015 (57). Kane are, aşadar, şi cele mai scăzute cifre din ultimii opt ani. Fără ca acest lucru să însemne că performanţa sa nu este una remarcabilă, scrie digisport.ro.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

kane record 2017

Harry Kane poate intra direct în istoria Angliei

Cifrele lui Harry Kane sunt însă mai impresionante de atât. Chiar dacă nu are decât 24 ani, el are deja peste 150 de goluri înscrise la nivel profesionist, iar perspectivele sunt dintre cele mai bune. În plus, el este lider în fruntea clasamentului golgheterilor şi ar putea deveni pentru al treilea an la rând cel mai bun marcator din Premier League. Performanţă pe care au mai reuşit-o doar Jimmy Greaves, Alan Shearer şi Thierry Henry! În plus, doar alţi trei jucători au mai reuşit să ia cel puţin trei titluri de golghter în prima ligă engleză. Este vorba despre Steve Bloomer, John Campbell şi Gary Lineker!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.