Celălalt Rapid, show în atmosferă de sărbătoare

Rapid

Spunem celălalt pentru că pe 14 octombrie, în ziua de Sfânta Parascheva, rapidiştii s-au concentrat pe Academia Rapid – csa steaua. Meci care s-a jucat pe Giuleşti în faţa a aproximativ 13.000 de oameni. Puţini s-au încumetat să ia şi calea străzii Veseliei, acolo unde mai săraca AFC Rapid a întâlnit Comprest GIM. Echipă ce a pus mari probleme Academiei cu doar o etapă în urmă, reuşind 0-0. Ziua e minunată, partida e programată la ora 15. Sunt vreo 20 de grade afară, în bătaia soarelui, iar intrarea e liberă. Chiar şi aşa, în tribuna acoperită a bătrânului stadion dintre uzine vin, să spunem, 50 de oameni. Muzica rapidistă răsună din boxe, iar băieţii lui Andrei Anghel ies la încălzire.

Ioniţă, banderola şi şutul de la 35 metri

Debutul partidei e destul de prompt. Pentru al doilea meci la rând, AFC Rapid joacă în vişiniu complet. Prima dată a fost cu noroc, au bătut cu 9-0. Sigur, adversarul este de alt calibru, nu e Venus. Ioniţă îşi aşază tacticos banderola pe braţ. Avem noroc cu acoperişul masiv din beton care ne protejează de soarele destul de deranjant. Meciul începe cam cu întârzierea de acum firească de la ligile inferioare. Una neuniformă şi nedefinită. Acum sunt şase minute. Mă uit pe aşezare, în timp ce iau nişte notiţe pe Smartphone. Stamate, Săveanu, Panait, Cristofor… Goooool! Ce gol! Cu ochii la poartă nu-mi vine să cred ce-mi este dat să văd. Portarul care i-a exasperat pe Goge şi Nico etapa trecută iese din poartă să degajeze, dar Narcis Ioniţă prinde mingea, îl vede ieşit şi fără să stea pe gânduri trage! Un lob perfect de pe la 35 de metri ce scutură nemilos plasa din dreptul tabelei.

Golul care mi-a amintit de Gravesen

Tabelă care a încăpăţânat să se modifice de la 0-0 tot meciul. Deh, nu era în buget… Nu contează, rămânem cu imaginea execuţiei fabuloase a lui Ioniţă. Care mă duce cu gândul la golul pe care Gravesen i l-a dat lui Lobonţ în 2003. Sigur, păstrând anumite proporţii. Mai ales legate de distanţa execuţiei. Dinamica fazei a fost însă, similară. Bun, de aici totul pare mai simplu. Ţep marchează iar, după pokerul cu Venus, iar AFC Rapid, din echipă de pluton începe să semene tot mai mult cu o candidată la play-off. Comprest e mică meciul ăsta, chiar dacă ar vrea să iasă de la pauză altfel. Nu se poate. Stamate închide poarta, Panait îl ajută, la fel cum fac şi ceilalţi apărători. Iar ca cireaşa de pe tort să vină mai repede decât anticipat, acelaşi căpitan, Narcis Ioniţă, înnoadă vreo trei adversari şi îl execută pe năstruşnicul portar al oaspeţilor la colţul scurt.

Să fie răzbunare şi la csa steaua – AFC Rapid

E 3-0 şi nimic nu se mai poate întâmpla, mai ales dacă vezi cum leagă pasele fotbaliştii AFC-ului. Pata de culoare rămâne omul dintre buturile GIM. Curse cu mingea la picior până la mijlocul terenului, lovituri libere executate de la 50 de metri, una chiar pe poartă. Şi, punctul culminant. 11 metri în minutul 66. Nu, nu apărat! Ci executat! Omul chiar vrea să creeze probleme, chiar dacă deja are trei goluri în tolbă. Noroc că execuţia sa loveşte transversala şi pentru un moment ne gândim că poate vine golul patru. Nu vine atunci, ci un pic mai târziu. Şi nu în poarta care trebuie. E bun însă şi 3-1, iar drumul printre plopii încă verzi e plăcut. Ne îndreptăm spre Giuleşti, unde se va scrie altă poveste. Deocamdată AFC Rapid a răzbunat Academia Rapid cu Comprest GIM. Trebuie să o răzbune şi cu csa steaua!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.